Til hovedinnhold

Krabbesuppe

1 h 30 min
12 varer
62
Krabbesuppe

Krabben er som en pansret delikatesse. Man må jobbe litt for maten, men det er virkelig verdt innsatsen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 - 3 kg krabbe, skjell og rester (ikke paven og gjellene)
  • 5 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløk
  • 1 stk purreløk
  • 4 stk tomat
  • 1 ss tomatpuré
  • olivenolje
  • 5 ss smør
  • salt
  • pepper
  • safran, noen tråder
  • dill, til pynt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 - 3 kg krabbe, skjell og rester (ikke paven og gjellene)
  • 5 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløk
  • 1 stk purreløk
  • 4 stk tomat
  • 1 ss tomatpuré
  • olivenolje
  • 5 ss smør
  • salt
  • pepper
  • safran, noen tråder
  • dill, til pynt
Knus krabbene med en morter eller i en solid kjøkkenmaskin. Skjær sjalottløk og purre i skiver, del hvitløken i to og tomatene i grove biter.
Varm godt med olivenolje i en romslig og vid kasserolle. Fres krabbeblandingen i oljen et par minutter over høy varme. Tilsett tomatpuré og resten av grønnsakene. La alt frese godt under omrøring.
Fyll på med kaldt vann slik at alt er dekket. Kok opp og la det småkoke / putre i 1 time. Sil kraften, press den godt igjennom en sil med en øse slik at all kraften kommer med.
Kok kraften inn til cirka en tredjedel. La noen tråder safran få koke med. Smak suppen til med salt og pepper. Sil den en gang til om den virker grumsete.
Pisk inn smøret og kjør suppen luftig med en stavmikser rett før servering. Server med godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Knus krabbene med en morter eller i en solid kjøkkenmaskin. Skjær sjalottløk og purre i skiver, del hvitløken i to og tomatene i grove biter.
Varm godt med olivenolje i en romslig og vid kasserolle. Fres krabbeblandingen i oljen et par minutter over høy varme. Tilsett tomatpuré og resten av grønnsakene. La alt frese godt under omrøring.
Fyll på med kaldt vann slik at alt er dekket. Kok opp og la det småkoke / putre i 1 time. Sil kraften, press den godt igjennom en sil med en øse slik at all kraften kommer med.
Kok kraften inn til cirka en tredjedel. La noen tråder safran få koke med. Smak suppen til med salt og pepper. Sil den en gang til om den virker grumsete.
Pisk inn smøret og kjør suppen luftig med en stavmikser rett før servering. Server med godt brød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?