Til hovedinnhold

Byggbrød

1 h
7 varer
71
Byggbrød

Et saftig og rustikk byggbrød. Smaker ekstra godt og er svært holdbart.
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 dl vann
  • 500 g byggmel
  • 4 dl vann
  • 50 g rapsolje
  • 700 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 4 ss sirup
  • 50 g gjær

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 dl vann
  • 500 g byggmel
  • 4 dl vann
  • 50 g rapsolje
  • 700 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 4 ss sirup
  • 50 g gjær
Deig 1: Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
Deig 2: Rør vann, olje og sirup inn i den første deigsatsen.
Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt sammen.
La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
Former pensles godt og drysses med byggmel.
Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner.
Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver.
La brødene heve lunt og tildekker i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Brød i kurv hvelves på ovnsbrett dekket med bakepapir, former settes rett på brettet.
Stek brødene på nederste rille i ca. 40 minutter.
Avkjøl dem over rist.
woman cooking

Bon appetit!

Deig 1: Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
Deig 2: Rør vann, olje og sirup inn i den første deigsatsen.
Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt sammen.
La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
Former pensles godt og drysses med byggmel.
Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner.
Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver.
La brødene heve lunt og tildekker i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Brød i kurv hvelves på ovnsbrett dekket med bakepapir, former settes rett på brettet.
Stek brødene på nederste rille i ca. 40 minutter.
Avkjøl dem over rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?