Sensommeren er tiden for å tyne sommeren i det lengste, gjerne med sene kvelder på terrassen eller late fisketurer. Er du heldig å få makrell på kroken, anbefales det å forsøke å varmrøke denne. Makrellen er nemlig både et deilig vårtegn og en fin avslutning på sommeren.
Du trenger røkspon for å lage varmrøkt makrell på grillen.
Fyll grillkull på den ene siden i kulegrillen og tenn opp. Vent til varmen er i ferd med å dabbe av.
Dryss over røkspon og legg fisken på den andre siden av grillen. Legg gjerne en einerkvist over glørene sammen med røksponet.
Legg på lokk og la makrellen ligge i ca. 45 minutter, litt avhengig av varmen. Er grillen litt for varm, blir fisken tidligere ferdig.
Rens og skjær gulrøtter og pastinakk i jevne biter. Skjær løken i tynne skiver.
Fres grønnsakene i litt smør i en stekepanne på middels varme. Krydre med salt og pepper og hell over fløten. La grønnsakene koke til fløten tykner og grønnsakene er møre.
Server med dill og saltkokte poteter.
Bon appetit!
Rens og skyll makrellen.
Fyll grillkull på den ene siden i kulegrillen og tenn opp. Vent til varmen er i ferd med å dabbe av.
Dryss over røkspon og legg fisken på den andre siden av grillen. Legg gjerne en einerkvist over glørene sammen med røksponet.
Legg på lokk og la makrellen ligge i ca. 45 minutter, litt avhengig av varmen. Er grillen litt for varm, blir fisken tidligere ferdig.
Rens og skjær gulrøtter og pastinakk i jevne biter. Skjær løken i tynne skiver.
Fres grønnsakene i litt smør i en stekepanne på middels varme. Krydre med salt og pepper og hell over fløten. La grønnsakene koke til fløten tykner og grønnsakene er møre.
Server med dill og saltkokte poteter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto