Til hovedinnhold

Loff

1 h
6 varer
216
Loff

Selv om vi skal spise masse grovt brød kan vi også unne oss en god fersk loff!
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn/Studio Dreyer Hensley

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kg hvetemel
  • 4 ss smør
  • 50 g gjær
  • 6 dl melk
  • 2 ts salt
  • egg, til pensling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg hvetemel
  • 4 ss smør
  • 50 g gjær
  • 6 dl melk
  • 2 ts salt
  • egg, til pensling
Ha mel i en bolle og smuldre i smør og gjær. Bland i salt.
Tilsett lunken melk (37 ºC), og elt deigen godt til den er fast og smidig. Hev deigen på et lunt sted i en time.
Elt deigen igjen.
Form deigen til to avlange brød som legges direkte på en smurt plate eller i en smurt form.
Etterhev brødene i 15 minutter.
Pensle brødene med egg, og stek dem deretter i 40 minutter ved 200 °C.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mel i en bolle og smuldre i smør og gjær. Bland i salt.
Tilsett lunken melk (37 ºC), og elt deigen godt til den er fast og smidig. Hev deigen på et lunt sted i en time.
Elt deigen igjen.
Form deigen til to avlange brød som legges direkte på en smurt plate eller i en smurt form.
Etterhev brødene i 15 minutter.
Pensle brødene med egg, og stek dem deretter i 40 minutter ved 200 °C.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?