Til hovedinnhold

Gahkku - samisk tynnbrød

30 min
5 varer
181
Gahkku - samisk tynnbrød

Dette er tynnbrød som gjerne serveres sammen med reinsdyrkjøtt. Brødene kan stekes på en stein over et ildsted, eller rett og slett i stekepannen hjemme på kjøkkenet.
Kilde: Mari Hult for Dinmat. Foto: Nufsaid

Ingredienser

8
porsjoner
  • 25 g gjær
  • 5 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1.2 l hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 25 g gjær
  • 5 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1.2 l hvetemel
Smuldre opp gjæren i en bolle.
Varm opp vannet til 37 grader, og rør det i.
Spar litt av hvetemelet til utbaking. Resten har du i deigen, sammen med salt og sukker.
Kna sammen til en smidig deig.
Ha et klede over, og la deigen heve på en lun plass i cirka en time.
Legg deigen på en godt melet bakebenk. Del i 12 emner.
Kjevle ut hvert emne så tynt du kan uten at den går i stykker når du prøver å løfte den opp.
Brødene kan stekes på forskjellige måter. I lavoen brukes ofte en bakestein, som plasseres over ild.
Dersom du ikke har dette lett tilgjengelig hjemme, kan du steke brødet i en varm stekepanne, mellom ett og to minutter på hver side.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre opp gjæren i en bolle.
Varm opp vannet til 37 grader, og rør det i.
Spar litt av hvetemelet til utbaking. Resten har du i deigen, sammen med salt og sukker.
Kna sammen til en smidig deig.
Ha et klede over, og la deigen heve på en lun plass i cirka en time.
Legg deigen på en godt melet bakebenk. Del i 12 emner.
Kjevle ut hvert emne så tynt du kan uten at den går i stykker når du prøver å løfte den opp.
Brødene kan stekes på forskjellige måter. I lavoen brukes ofte en bakestein, som plasseres over ild.
Dersom du ikke har dette lett tilgjengelig hjemme, kan du steke brødet i en varm stekepanne, mellom ett og to minutter på hver side.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?