Til hovedinnhold

Potetbrød

1 h
7 varer
43
Potetbrød

Poteter gir brødet en ekstra fin smak samt at holdbarheten forlenges. Baker du en stor oppskrift, kan halvparten av deigen bakes til små rundstykker. Egner seg godt til frysing og varmes lett i ovnen et par minutter før servering.
Kilde: dinmat. Foto: Jan Inge Haga

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kg poteter
  • 50 g gjær
  • 1 ss salt
  • 1 l kulturmelk, skummet
  • 0.5 kg rugmel
  • 0.5 kg hvetemel
  • 0.5 kg sammalt hvete

Slik gjør du:

  • 1 kg poteter
  • 50 g gjær
  • 1 ss salt
  • 1 l kulturmelk, skummet
  • 0.5 kg rugmel
  • 0.5 kg hvetemel
  • 0.5 kg sammalt hvete
Skrell, kok og mos potetene.
Varm væsken til 30 grader. Rør ut gjæren i litt av væsken og ha alt sammen med potetmassen i en stor bolle.
Ha det meste av melet oppi og elt godt.
Dekk med klede og la deigen heve ca. 1 time.
Kna deigen opp med resten av melet og form til store eller mindre brød.
Sett til etterheving på platen i ca 30 minutter.
Pensle brødene med lunket vann og stek dem på nederste rille, ca. 1 time ved 200 grader.
Rundstykker stekes ved 225 grader i 10-12 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell, kok og mos potetene.
Varm væsken til 30 grader. Rør ut gjæren i litt av væsken og ha alt sammen med potetmassen i en stor bolle.
Ha det meste av melet oppi og elt godt.
Dekk med klede og la deigen heve ca. 1 time.
Kna deigen opp med resten av melet og form til store eller mindre brød.
Sett til etterheving på platen i ca 30 minutter.
Pensle brødene med lunket vann og stek dem på nederste rille, ca. 1 time ved 200 grader.
Rundstykker stekes ved 225 grader i 10-12 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?