Til hovedinnhold

Steinovnsbakt rugbrød

1 h
6 varer
62
Steinovnsbakt rugbrød

Steinovnsbakt brød er saftig og har sprø og god skorpe. Dette er enkelt å lage, i tillegg egner det seg bra for oppbevaring. Har du ikke en steinplate å bake det på, steker du det bare som vanlig brød.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Inge Haga

Ingredienser

8
porsjoner
  • 9 dl vann
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sammalt rug, fint
  • 200 sammalt rug, grovt
  • 30 g margarin
  • 25 g gjær
  • 25 g salt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 9 dl vann
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sammalt rug, fint
  • 200 sammalt rug, grovt
  • 30 g margarin
  • 25 g gjær
  • 25 g salt
Vei opp alt det tørre og ha det i en bolle. Tilsett væske som er ca. 30 grader.
Elt deigen sakte i en brødmaskin i 10 minutter. La det bli en glatt og jevn deig.
La deigen heve i 30-40 minutter, gjerne lenger om det passer.
Del deigen opp.
Du kan velge om du vil steke brødene i form eller frittstående.
Form fine brød og sett de til etterheving. La de heve til dobbel størrelse.
Pensle gjerne brødene med litt vann underveis og pensle de før de settes i ovnen. (Har du steinovn/steinplate du kan steke brødene på, dryss gjerne litt mel under platen/brettet brødene står til etterheving på).
Strø på siktet rug eller hvetemel rett før steiking og lag et snitt i brødene.
Forvarm ovnen til 250 grader og stek brødene på den temeperaturen i 10 minutter.
Skru ned varmen til 220 og stek videre i ca. 30-40 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Vei opp alt det tørre og ha det i en bolle. Tilsett væske som er ca. 30 grader.
Elt deigen sakte i en brødmaskin i 10 minutter. La det bli en glatt og jevn deig.
La deigen heve i 30-40 minutter, gjerne lenger om det passer.
Del deigen opp.
Du kan velge om du vil steke brødene i form eller frittstående.
Form fine brød og sett de til etterheving. La de heve til dobbel størrelse.
Pensle gjerne brødene med litt vann underveis og pensle de før de settes i ovnen. (Har du steinovn/steinplate du kan steke brødene på, dryss gjerne litt mel under platen/brettet brødene står til etterheving på).
Strø på siktet rug eller hvetemel rett før steiking og lag et snitt i brødene.
Forvarm ovnen til 250 grader og stek brødene på den temeperaturen i 10 minutter.
Skru ned varmen til 220 og stek videre i ca. 30-40 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?