Til hovedinnhold

Berlinerboller

1 h
11 varer
246
Berlinerboller

I Berlin går berlinerboller under navnet pannekaker, det er mulig det er bare vi som kaller dem for berlinerboller.
At smultbollene er gode er det i hvert fall ingen tvil om. Varme, nystekte berlinerboller er rett og slett uimotståelig. De kan gjerne fylles med både epler, sjokolade eller vaniljekrem, men det er deilig tykt bringebærsyltetøy som duger for meg.
Eneste problemet er at disse himmelske bollene er farlig gode og ikke må nytes for ofte. Det kan i verste fall føre til at kroppsfasongen endrer seg. For visst er de søte og deilige, men hvem vil vel egentlig ligne på en berlinerbolle?
Spis med måte og se opp for dårlige etterligninger!

Ingredienser

1
porsjoner
  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 4 stk egg
  • 4 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 600 g hvetemel
  • olje, til fritering
  • sukker
  • bringebærsyltetøy, til fyll om ønsket
  • vaniljekrem, til fyll om ønsket

Slik gjør du:

  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 4 stk egg
  • 4 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 600 g hvetemel
  • olje, til fritering
  • sukker
  • bringebærsyltetøy, til fyll om ønsket
  • vaniljekrem, til fyll om ønsket
Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene. Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin.
Dryss litt mel over deigen, dekk til med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse.
Slå sammen og kjevl ut deigen, ca. 2 cm tykk, på et godt melet bakebord.
Trykk ut passe store sirkler med en rund utstikker eller et glass. Etterhev bollene i 15 minutter.
Ta dem forsiktig opp og stek dem gylne i frityr ved ca. 165 grader, snu dem underveis. Rull de nystekte bollene i sukker.
Fyll de ferdigstekte bollene med syltetøy eller vaniljekrem ved hjelp av en sprøytepose. Dette er egentlig litt juks, men gjør det enklere å lykkes.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene. Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin.
Dryss litt mel over deigen, dekk til med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse.
Slå sammen og kjevl ut deigen, ca. 2 cm tykk, på et godt melet bakebord.
Trykk ut passe store sirkler med en rund utstikker eller et glass. Etterhev bollene i 15 minutter.
Ta dem forsiktig opp og stek dem gylne i frityr ved ca. 165 grader, snu dem underveis. Rull de nystekte bollene i sukker.
Fyll de ferdigstekte bollene med syltetøy eller vaniljekrem ved hjelp av en sprøytepose. Dette er egentlig litt juks, men gjør det enklere å lykkes.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?