Damen bak det berømte brødet heter Inger Kløkstad og har nettopp gitt ut boken «Spis deg slank med Ingers superbrød» (Kagge forlag 2010). Der får du 115 oppskrifter på sunt kosthold og mer enn 20 oppskrifter på sunne brød. Inger har jobbet med kosthold i over 25 år. Selv slanket hun bort 22 kilo på seks måneder i 1984. Og har holdt trivselsvekten. Baker Jørgensen i Arendal er en av de få på Sørlandet som baker det etterspurte brødet.
Bland alt det tørre, løs gjær opp i litt av væsken(1,8-2 liter) og arbeid så deigen godt sammen. Deigen skal være løs!
Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og la den heve ytterligere 30 minutter. Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former (3 stk 2 liters former).
Skal ikke etterheves i formene, men settes rett inn i varm ovn.
Stekes i 50-60 minutter på 220 grader (200 grader i varmluft).
Bon appetit!
Bland alt det tørre, løs gjær opp i litt av væsken(1,8-2 liter) og arbeid så deigen godt sammen. Deigen skal være løs!
Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og la den heve ytterligere 30 minutter. Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former (3 stk 2 liters former).
Skal ikke etterheves i formene, men settes rett inn i varm ovn.
Stekes i 50-60 minutter på 220 grader (200 grader i varmluft).
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto