Til hovedinnhold

Oksehalesuppe

1 h
18 varer
144
Oksehalesuppe

Felles for de store klassiske suppene er at det tar sin tid å lage dem. Det skal kuttes og skjæres, brunes og kokes kraft, skummes og reduseres. Når spikeren er en oksehale, blir det ikke suppe på en stund.
Kilde: Aftenposten

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 kg oksehale
  • 1 ss hvetemel
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss smør
  • 0.5 sellerirot
  • 1 gulrot
  • 1 purreløk
  • 1 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 laurbærblad
  • 2 ts timian, tørket
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 ss salt
  • 2 l vann

Steg 2

  • 2 gulrot
  • 3 sjalottløk
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • salt og kvernet pepper
  • flatbrød

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg oksehale
  • 1 ss hvetemel
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss smør
  • 0.5 sellerirot
  • 1 gulrot
  • 1 purreløk
  • 1 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 laurbærblad
  • 2 ts timian, tørket
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 ss salt
  • 2 l vann

Steg 2

  • 2 gulrot
  • 3 sjalottløk
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • salt og kvernet pepper
  • flatbrød
Vend kjøttet i mel blandet med litt salt og pepper og brun det godt.
Ha stykkene i en gryte etterhvert.
Bruk kun det grønne av purren. Spar resten av purren til garnityr.
Grovskjær grønnsakene, brun dem også og ha dem i gryten.
Ha på krydder og vann, kok opp, skum godt og la suppen småkoke under lokk til kjøttet løsner lett fra bena, minst 3 timer, kanskje 4.
Dette kan gjøres dagen før.

Steg 2

Ta opp kjøttstykkene og sil kraften.
Finmos grønnsakene og ha dem tilbake i kraften sammen med resten av purren, gulrøtter i biter og sjalottløk skåret i skiver.
Kok grønnsakene såvidt møre. Rør inn tomatpuré og vin og smak til.
Mange vil plukke kjøttet av bena eller servere kjøttet ved siden av, mens andre foretrekker å ha stykkene tilbake i suppen, varme dem godt opp før servering. Så får gjestene plukke kjøtt selv.
Suppen serveres med flatbrød eller brød.
woman cooking

Bon appetit!

Vend kjøttet i mel blandet med litt salt og pepper og brun det godt.
Ha stykkene i en gryte etterhvert.
Bruk kun det grønne av purren. Spar resten av purren til garnityr.
Grovskjær grønnsakene, brun dem også og ha dem i gryten.
Ha på krydder og vann, kok opp, skum godt og la suppen småkoke under lokk til kjøttet løsner lett fra bena, minst 3 timer, kanskje 4.
Dette kan gjøres dagen før.

Steg 2

Ta opp kjøttstykkene og sil kraften.
Finmos grønnsakene og ha dem tilbake i kraften sammen med resten av purren, gulrøtter i biter og sjalottløk skåret i skiver.
Kok grønnsakene såvidt møre. Rør inn tomatpuré og vin og smak til.
Mange vil plukke kjøttet av bena eller servere kjøttet ved siden av, mens andre foretrekker å ha stykkene tilbake i suppen, varme dem godt opp før servering. Så får gjestene plukke kjøtt selv.
Suppen serveres med flatbrød eller brød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?