Til hovedinnhold

Oksehalesuppe

1 h
18 varer
134
Oksehalesuppe

Felles for de store klassiske suppene er at det tar sin tid å lage dem. Det skal kuttes og skjæres, brunes og kokes kraft, skummes og reduseres. Når spikeren er en oksehale, blir det ikke suppe på en stund.
Kilde: Aftenposten

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 kg oksehale
  • 1 ss hvetemel
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss smør
  • 0.5 sellerirot
  • 1 gulrot
  • 1 purreløk
  • 1 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 laurbærblad
  • 2 ts timian, tørket
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 ss salt
  • 2 l vann

Steg 2

  • 2 gulrot
  • 3 sjalottløk
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • salt og kvernet pepper
  • flatbrød

Slik gjør du:

  • 1.5 kg oksehale
  • 1 ss hvetemel
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss smør
  • 0.5 sellerirot
  • 1 gulrot
  • 1 purreløk
  • 1 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 laurbærblad
  • 2 ts timian, tørket
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 ss salt
  • 2 l vann

Steg 2

  • 2 gulrot
  • 3 sjalottløk
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • salt og kvernet pepper
  • flatbrød
Vend kjøttet i mel blandet med litt salt og pepper og brun det godt.
Ha stykkene i en gryte etterhvert.
Bruk kun det grønne av purren. Spar resten av purren til garnityr.
Grovskjær grønnsakene, brun dem også og ha dem i gryten.
Ha på krydder og vann, kok opp, skum godt og la suppen småkoke under lokk til kjøttet løsner lett fra bena, minst 3 timer, kanskje 4.
Dette kan gjøres dagen før.

Steg 2

Ta opp kjøttstykkene og sil kraften.
Finmos grønnsakene og ha dem tilbake i kraften sammen med resten av purren, gulrøtter i biter og sjalottløk skåret i skiver.
Kok grønnsakene såvidt møre. Rør inn tomatpuré og vin og smak til.
Mange vil plukke kjøttet av bena eller servere kjøttet ved siden av, mens andre foretrekker å ha stykkene tilbake i suppen, varme dem godt opp før servering. Så får gjestene plukke kjøtt selv.
Suppen serveres med flatbrød eller brød.
woman cooking

Bon appetit!

Vend kjøttet i mel blandet med litt salt og pepper og brun det godt.
Ha stykkene i en gryte etterhvert.
Bruk kun det grønne av purren. Spar resten av purren til garnityr.
Grovskjær grønnsakene, brun dem også og ha dem i gryten.
Ha på krydder og vann, kok opp, skum godt og la suppen småkoke under lokk til kjøttet løsner lett fra bena, minst 3 timer, kanskje 4.
Dette kan gjøres dagen før.

Steg 2

Ta opp kjøttstykkene og sil kraften.
Finmos grønnsakene og ha dem tilbake i kraften sammen med resten av purren, gulrøtter i biter og sjalottløk skåret i skiver.
Kok grønnsakene såvidt møre. Rør inn tomatpuré og vin og smak til.
Mange vil plukke kjøttet av bena eller servere kjøttet ved siden av, mens andre foretrekker å ha stykkene tilbake i suppen, varme dem godt opp før servering. Så får gjestene plukke kjøtt selv.
Suppen serveres med flatbrød eller brød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?