Til hovedinnhold

Persetorsk med poteter og eggesmør

1 h
11 varer
29
Persetorsk med poteter og eggesmør

Dette er en av matskribent Fredrik Halds favorittoppskrifter av torsk.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 25 g sukker
  • 45 g salt
  • 4 gulrot
  • 1 purreløk
  • 16 mandelpotet

Saus

  • 1.5 dl fløte
  • 4 egg, hardkokt
  • 2 bunter persille
  • 250 g smør, usaltet
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torskefilet
  • 25 g sukker
  • 45 g salt
  • 4 gulrot
  • 1 purreløk
  • 16 mandelpotet

Saus

  • 1.5 dl fløte
  • 4 egg, hardkokt
  • 2 bunter persille
  • 250 g smør, usaltet
  • salt og kvernet pepper
Legg fisken i en bakke. Salt og sukre fisken lagvis, dekk til med plastfolie, legg den i press i ca. 1 1/2 døgn.
Skjær fisken i prosjonsstykker. Trekk den i kokende vann i ca. 12 minutter.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver.
Skjær purre i 1 1/2 cm tykke skiver.
Kok poteter, gulrøtter og purreløk til de er møre.
Serveres med poter og de kokte grønnsakene og rikelig med eggesmør.
Tips: Ha gjerne sitron, laurbærblad og hel, sort pepper i vannet til fisken.

Saus

Kok inn fløten til den tykner, rør inn smør.
Tilsett hakket egg og persille.
Smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Legg fisken i en bakke. Salt og sukre fisken lagvis, dekk til med plastfolie, legg den i press i ca. 1 1/2 døgn.
Skjær fisken i prosjonsstykker. Trekk den i kokende vann i ca. 12 minutter.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver.
Skjær purre i 1 1/2 cm tykke skiver.
Kok poteter, gulrøtter og purreløk til de er møre.
Serveres med poter og de kokte grønnsakene og rikelig med eggesmør.
Tips: Ha gjerne sitron, laurbærblad og hel, sort pepper i vannet til fisken.

Saus

Kok inn fløten til den tykner, rør inn smør.
Tilsett hakket egg og persille.
Smak til med salt og pepper.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?