Til hovedinnhold

Bakt laks med syltet fennikel

1 h
11 varer
44
Bakt laks med syltet fennikel

Laks var fest som endte som hverdagsmat. Nå snur vi tiden tilbake. Her tuller vi ikke med for mange ingredienser eller for mange konkurrerende smaker. Råstekt brokkoli i tynne skiver er enkelt godt, friskt, sunt og dekorativt. Syltet fennikel er tilbehør som kan gi avhengighet. Enkelt, godt, friskt og dekorativt det også. Ikke tull bort fisken ved å steke den for lenge.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 g laksefilet
  • 1 ts sesamfrø
  • 2 ts honning, gjerne akasiehonning
  • soyasaus
  • 0.5 fennikel
  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0.25 brokkoli
  • olje
  • sesamolje
  • 1 ts sesamfrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g laksefilet
  • 1 ts sesamfrø
  • 2 ts honning, gjerne akasiehonning
  • soyasaus
  • 0.5 fennikel
  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 0.25 brokkoli
  • olje
  • sesamolje
  • 1 ts sesamfrø
Bland sammen eddik, sukker og vann til en lake.
Kok opp laken til sukkeret er oppløst. Legg oppi finhakket fennikel. La ligge en times tid.
Skjær brokkoli i løvtynne skiver. La ligge i iskaldt vann.
Skjær laks i biter, et par centimeter tykkelse.
Legg i ildfast form.
Pensle på soyasaus og hell honning over i en tynn stråle. Dryss over sesamfrø.
Sett i stekeovn på 120 grader i 15–20 minutter, litt avhengig av tykkelsen.
Sjekk om den er ferdig ved å trykke oppå så lagene så vidt deler seg mens kjøttet fortsatt er saftig og bløtt.
Råstek brokkoli i wok eller på høy varme i stekepanne. Stek i solsikkeolje eller annen nøytral olje og ha på ørlite sesamolje og dryss over sesamfrø. Stek i et par minutter bare, mens du rører kontinuerlig.
Server bare med disse ingrediensene, eller eventuelt med litt ris til.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen eddik, sukker og vann til en lake.
Kok opp laken til sukkeret er oppløst. Legg oppi finhakket fennikel. La ligge en times tid.
Skjær brokkoli i løvtynne skiver. La ligge i iskaldt vann.
Skjær laks i biter, et par centimeter tykkelse.
Legg i ildfast form.
Pensle på soyasaus og hell honning over i en tynn stråle. Dryss over sesamfrø.
Sett i stekeovn på 120 grader i 15–20 minutter, litt avhengig av tykkelsen.
Sjekk om den er ferdig ved å trykke oppå så lagene så vidt deler seg mens kjøttet fortsatt er saftig og bløtt.
Råstek brokkoli i wok eller på høy varme i stekepanne. Stek i solsikkeolje eller annen nøytral olje og ha på ørlite sesamolje og dryss over sesamfrø. Stek i et par minutter bare, mens du rører kontinuerlig.
Server bare med disse ingrediensene, eller eventuelt med litt ris til.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?