Til hovedinnhold

Viltgryte med sopp og rødvin

1 h
14 varer
876
Viltgryte med sopp og rødvin

God mat laget fra bunnen av er som regel ikke ferdig på 10 minutter. Og en gang iblant er det på sin plass å slå et slag for den langsomme maten.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g grytekjøtt, eller annet viltkjøtt
  • 400 g sopp
  • 400 g sellerirot
  • 4 stk sjalottløk, store
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl kraft, viltkraft
  • 2 dl fløte
  • 3 ss crème fraîche, eller rømme
  • 1 - 2 ss ripsgelé
  • 1 ts einebær, knuste
  • 1 stk timian, kvast
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g grytekjøtt, eller annet viltkjøtt
  • 400 g sopp
  • 400 g sellerirot
  • 4 stk sjalottløk, store
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl kraft, viltkraft
  • 2 dl fløte
  • 3 ss crème fraîche, eller rømme
  • 1 - 2 ss ripsgelé
  • 1 ts einebær, knuste
  • 1 stk timian, kvast
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, til steking
Kutt kjøttet i grove biter og krydre med salt og pepper. Del soppen, grovhakk sjalottløken og skjær sellerien i terninger.
Brun kjøttet godt i en stekepanne med smør og ha det over i en gryte etter hvert som det er ferdig brunet. Fortsett å steke løk, sopp og selleri i samme panne, tilsett mer smør etter behov.
Ha alt over i gryten og kok ut pannen med rødvin. La det koke til vinen er godt innkokt og «råsmaken» er borte. ha den innkokte vinen over i gryten sammen med fløte, kraft, einebær og timian. La det hele surre i 20- 30 minutter eller til kjøttet er mørt. Rør til slutt inn gelé og rømme, smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt kjøttet i grove biter og krydre med salt og pepper. Del soppen, grovhakk sjalottløken og skjær sellerien i terninger.
Brun kjøttet godt i en stekepanne med smør og ha det over i en gryte etter hvert som det er ferdig brunet. Fortsett å steke løk, sopp og selleri i samme panne, tilsett mer smør etter behov.
Ha alt over i gryten og kok ut pannen med rødvin. La det koke til vinen er godt innkokt og «råsmaken» er borte. ha den innkokte vinen over i gryten sammen med fløte, kraft, einebær og timian. La det hele surre i 20- 30 minutter eller til kjøttet er mørt. Rør til slutt inn gelé og rømme, smak til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?