Til hovedinnhold

Viltgryte med sopp og rødvin

1 h
14 varer
721
Viltgryte med sopp og rødvin

God mat laget fra bunnen av er som regel ikke ferdig på 10 minutter. Og en gang iblant er det på sin plass å slå et slag for den langsomme maten.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g grytekjøtt, eller annet viltkjøtt
  • 400 g sopp
  • 400 g sellerirot
  • 4 stk sjalottløk, store
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl kraft, viltkraft
  • 2 dl fløte
  • 3 ss crème fraîche, eller rømme
  • 1 - 2 ss ripsgelé
  • 1 ts einebær, knuste
  • 1 stk timian, kvast
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 800 g grytekjøtt, eller annet viltkjøtt
  • 400 g sopp
  • 400 g sellerirot
  • 4 stk sjalottløk, store
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl kraft, viltkraft
  • 2 dl fløte
  • 3 ss crème fraîche, eller rømme
  • 1 - 2 ss ripsgelé
  • 1 ts einebær, knuste
  • 1 stk timian, kvast
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, til steking
Kutt kjøttet i grove biter og krydre med salt og pepper. Del soppen, grovhakk sjalottløken og skjær sellerien i terninger.
Brun kjøttet godt i en stekepanne med smør og ha det over i en gryte etter hvert som det er ferdig brunet. Fortsett å steke løk, sopp og selleri i samme panne, tilsett mer smør etter behov.
Ha alt over i gryten og kok ut pannen med rødvin. La det koke til vinen er godt innkokt og «råsmaken» er borte. ha den innkokte vinen over i gryten sammen med fløte, kraft, einebær og timian. La det hele surre i 20- 30 minutter eller til kjøttet er mørt. Rør til slutt inn gelé og rømme, smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt kjøttet i grove biter og krydre med salt og pepper. Del soppen, grovhakk sjalottløken og skjær sellerien i terninger.
Brun kjøttet godt i en stekepanne med smør og ha det over i en gryte etter hvert som det er ferdig brunet. Fortsett å steke løk, sopp og selleri i samme panne, tilsett mer smør etter behov.
Ha alt over i gryten og kok ut pannen med rødvin. La det koke til vinen er godt innkokt og «råsmaken» er borte. ha den innkokte vinen over i gryten sammen med fløte, kraft, einebær og timian. La det hele surre i 20- 30 minutter eller til kjøttet er mørt. Rør til slutt inn gelé og rømme, smak til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?