Til hovedinnhold

Oksehalesuppe

1 h
10 varer
35
Oksehalesuppe

Kraft i kulden. Om man vil forandre seg og sine vaner, er det lettest å begynne med det grunnleggende. Derfor lager vi oksehalesuppe i dag.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 kg oksehale
  • 4 gulrot
  • 2 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0.5 bunt stangselleri
  • 1 purreløk
  • 3 kvaster timian
  • 0.5 ss pepper, hel
  • 1 boks tomatpuré
  • 3 l vann

Slik gjør du:

  • 2 kg oksehale
  • 4 gulrot
  • 2 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0.5 bunt stangselleri
  • 1 purreløk
  • 3 kvaster timian
  • 0.5 ss pepper, hel
  • 1 boks tomatpuré
  • 3 l vann
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt grønnsaker i grove biter.
Legg halene på en langpanne i ovnen, gni dem inn med tomatpuré og bak dem på 220 grader til de er godt brune.
Finn en stor gryte. Varm olje i den og surr grønnsakene som er kuttet i grove biter.
Ha oksehalene i gryten og slå på vann. Har du noen skvetter med rødvin, sherry eller portvin, så kan du ha det i og.
La småputre uten lokk i omtrent to-tre timer eller til kjøttet løsner fra beinet.
Det kommer til å samle seg en del skum og fett på overflate, så det kan du gjerne ta vekk med en øse.
Når kjøttet er mørt, siler du av suppen i en ny gryte.
De kokte grønnsakene kan du hive, mens kjøttet pilles av bena.
Pass på at du ikke får med masse små bein.
Kutt opp mer av de samme grønnsakene du hadde i suppen og tilsett dem sammen med kjøttet i den silte suppen.
I tillegg kan du ha litt finhakket persille, sjalottløk i stedet for kepaløk, en skvett sitron og salt og pepper.
Kok til grønnsakene er så møre som du liker dem og kjøl ned suppen.
Det beste er å fylle vasken med kaldt vann og sette gryten nedi.
Bytt gjerne på vannet i vasken for å holde det kaldt. Dette kjøler suppen fort ned.
Porsjoner suppen i fryseposer og frys.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt grønnsaker i grove biter.
Legg halene på en langpanne i ovnen, gni dem inn med tomatpuré og bak dem på 220 grader til de er godt brune.
Finn en stor gryte. Varm olje i den og surr grønnsakene som er kuttet i grove biter.
Ha oksehalene i gryten og slå på vann. Har du noen skvetter med rødvin, sherry eller portvin, så kan du ha det i og.
La småputre uten lokk i omtrent to-tre timer eller til kjøttet løsner fra beinet.
Det kommer til å samle seg en del skum og fett på overflate, så det kan du gjerne ta vekk med en øse.
Når kjøttet er mørt, siler du av suppen i en ny gryte.
De kokte grønnsakene kan du hive, mens kjøttet pilles av bena.
Pass på at du ikke får med masse små bein.
Kutt opp mer av de samme grønnsakene du hadde i suppen og tilsett dem sammen med kjøttet i den silte suppen.
I tillegg kan du ha litt finhakket persille, sjalottløk i stedet for kepaløk, en skvett sitron og salt og pepper.
Kok til grønnsakene er så møre som du liker dem og kjøl ned suppen.
Det beste er å fylle vasken med kaldt vann og sette gryten nedi.
Bytt gjerne på vannet i vasken for å holde det kaldt. Dette kjøler suppen fort ned.
Porsjoner suppen i fryseposer og frys.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?