Til hovedinnhold

Helstekt laksefilet

1 h
9 varer
240
Helstekt laksefilet

En hel laksefilet bakt i ovn er fin mat når det er mange rundt bordet.
Kilde: Eksportutvalget for fisk. Foto: Eksportutvalget for fisk/Eva Brænd

Ingredienser

8
porsjoner
  • 0.5 kg laksefilet, med skinn
  • 2 ts salt
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 lime
  • 2 ss honning
  • 1 rød chili
  • 1 sitrongress
  • 2 ss mynte
  • 2 ss koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 kg laksefilet, med skinn
  • 2 ts salt
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 lime
  • 2 ss honning
  • 1 rød chili
  • 1 sitrongress
  • 2 ss mynte
  • 2 ss koriander
Skrap fiskekinnet godt.
Grovmal korianderfrøene.
Rens og finhakk chili. Finhakk sitrongress.
Hakk mynte og koriander.
Riv limeskall (kun det grønne).
Legg fisken på et stykke aluminiumsfolie.
Rør sammen skall og saft av lime, honning, chilipepper, sitrongress og mynte og smør det over fisken. Dryss på korianderfrø og salt. La den ligge i ca. 10 minutter.
Bak fisken i ovn ved 200 grader i 15-18 minutter.
Dryss frisk koriander over før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skrap fiskekinnet godt.
Grovmal korianderfrøene.
Rens og finhakk chili. Finhakk sitrongress.
Hakk mynte og koriander.
Riv limeskall (kun det grønne).
Legg fisken på et stykke aluminiumsfolie.
Rør sammen skall og saft av lime, honning, chilipepper, sitrongress og mynte og smør det over fisken. Dryss på korianderfrø og salt. La den ligge i ca. 10 minutter.
Bak fisken i ovn ved 200 grader i 15-18 minutter.
Dryss frisk koriander over før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?