Til hovedinnhold

Kyllingsalat med parmesansmak

1 h
18 varer
72
Kyllingsalat med parmesansmak

En salat med mye smak som lett kan erstatte middagen. Parmesandressingen er krona på verket.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jan Inge Haga

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kylling, fersk
  • 1 salat
  • 1 pakke ruccolasalat
  • 1 sikorisalat
  • 4 tomat
  • 3 stangselleri
  • 1 løk
  • 2 avokado
  • 2 gulrot
  • 8 skive(r) bacon
  • 1 bunt kjørvel, frisk
  • persille
  • sitronsaft
  • olivenolje

Parmesandressing

  • 2 egg
  • 0.5 sitron
  • 8 ss olivenolje
  • 3 ss parmesan
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kylling, fersk
  • 1 salat
  • 1 pakke ruccolasalat
  • 1 sikorisalat
  • 4 tomat
  • 3 stangselleri
  • 1 løk
  • 2 avokado
  • 2 gulrot
  • 8 skive(r) bacon
  • 1 bunt kjørvel, frisk
  • persille
  • sitronsaft
  • olivenolje

Parmesandressing

  • 2 egg
  • 0.5 sitron
  • 8 ss olivenolje
  • 3 ss parmesan
  • salt og kvernet pepper
Kok hele kyllingen, eller stek den, og del kjøttet i terninger, 2 x 2 cm.
Rens salaten og tørk den. Oppbevar i plast i kjøleskapet så den holder seg sprø.
Del tomatene og fjern innmaten. Hakk tomatkjøttet i terninger.
Skjær selleristilkene og den skrelte løken i skiver.
Del avokadoen på langs og fjern steinen. Rut opp kjøttet og bland det med litt sitronsaft så det ikke mørkner.
Strimle gulrøttene med potetskreller.
Sprøstek bacon og la skivene renne av på tørkepapir.
Fordel ingrediensene til salaten på et stort fat, eller porsjonsvis.
Legg sprø, grønne salater i bånn, dryppet med litt olje og sitronsaft.
Bygg opp lagvis med grønnsaker og kyllingkjøtt.
På toppen parmesandressing og stekte baconskiver.
Tips: Har du knapt med tid - kjøp en ferdig grillet kylling.

Parmesandressing

Bløtkok eggene (kok ca. 5 min.).
Rør som til en majones: Mos de bløtkokte eggene, tilsett litt sitronsaft og rør i oljen i en tynn stråle til dressingen er blitt en jevn masse.
Smak til med sitronsaft, salt, nykvernet pepper og revet parmesan så du får en gyllen, grøtaktig krem.
woman cooking

Bon appetit!

Kok hele kyllingen, eller stek den, og del kjøttet i terninger, 2 x 2 cm.
Rens salaten og tørk den. Oppbevar i plast i kjøleskapet så den holder seg sprø.
Del tomatene og fjern innmaten. Hakk tomatkjøttet i terninger.
Skjær selleristilkene og den skrelte løken i skiver.
Del avokadoen på langs og fjern steinen. Rut opp kjøttet og bland det med litt sitronsaft så det ikke mørkner.
Strimle gulrøttene med potetskreller.
Sprøstek bacon og la skivene renne av på tørkepapir.
Fordel ingrediensene til salaten på et stort fat, eller porsjonsvis.
Legg sprø, grønne salater i bånn, dryppet med litt olje og sitronsaft.
Bygg opp lagvis med grønnsaker og kyllingkjøtt.
På toppen parmesandressing og stekte baconskiver.
Tips: Har du knapt med tid - kjøp en ferdig grillet kylling.

Parmesandressing

Bløtkok eggene (kok ca. 5 min.).
Rør som til en majones: Mos de bløtkokte eggene, tilsett litt sitronsaft og rør i oljen i en tynn stråle til dressingen er blitt en jevn masse.
Smak til med sitronsaft, salt, nykvernet pepper og revet parmesan så du får en gyllen, grøtaktig krem.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?