Til hovedinnhold

Saltimbocca

1 h
8 varer
7
Saltimbocca

Denne retten har kun fire ingredienser, som sammen slår salto i munnen. Deriblant en fet potetmos. Du kan lage saltimbocca av både kylling og kalv, selv om kalv er den klassiske råvaren til denne retten.
Kilde: Bergens Tidende

Ingredienser

8
porsjoner
  • 600 g flatbiff, av kalv
  • 4 skive(r) parmaskinke
  • 4 kvaster salvieblader
  • 1.5 dl hvitvin, tørr
  • 4 ss smør
  • erter, frosne

Potetmos

  • 0.5 kg poteter
  • 100 g smør
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g flatbiff, av kalv
  • 4 skive(r) parmaskinke
  • 4 kvaster salvieblader
  • 1.5 dl hvitvin, tørr
  • 4 ss smør
  • erter, frosne

Potetmos

  • 0.5 kg poteter
  • 100 g smør
  • salt og kvernet pepper
Dersom du bruker kylling:
Skjær løs brystfiletene fra skroget, eller bruk ferdigfileterte kyllingbryst. Skjær filetene fri for fett, legg dem på et stort stykke plastfolie, og brett det over. Sørg for at det er plass til at filetene kan «vokse».
Bruk en kjøtthammer eller en kjevle, og bank forsiktig på brystene slik at de blir dobbelt så store, og minst dobbelt så flate. Salte og pepre filetene lett.
Om du bruker kalv:
Skjær flatbiffen i skiver (4 porsjoner = 8 skiver), og bank dem ut på samme måte som for kyllingbrystet. Beregn 2 skiver pr. person.
Ha et par ss smør sammen med litt olje i en stekepanne på sterk varme.
Ha kyllingbrystene/kalvefiletene i pannen, og legg en eller to striper parmaskinke over hvert stykke. På toppen har du salvieblad.
Stek i om lag ett minutt, og så snu. Stek videre i ett minutt og snu enda en gang.
Du må selv vurdere når brystene er ferdige, men på en ganske sterk varme trengs ikke mange minuttene.
Det er fint med litt sterk varme til å begynne med for å få en fin farge på kjøttet, men etter ett minutts steking på hver side, kan du gjerne skru varmen ned noe.
Stek gjerne i flere omganger.
Når filetene er ferdige, ta dem ut og hold dem varme.
Tilsett hvitvin til pannen, og deglasér den på denne måten. Bruk en tresleiv for å få med deg alle biter som sitter fast i pannen. La vinen frese litt, og tilsett et par ss smør.
Kok erter etter anvisning på pakken.
Servering:
Legg potetmos på den ene halvdelen av tallerkenen, og erter på den andre. Filetene har du på toppen. Hell over litt stekesjy til sist.

Potetmos

Skrell poteter, og kok dem. Mos dem og tilsett godt smør.
Smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Dersom du bruker kylling:
Skjær løs brystfiletene fra skroget, eller bruk ferdigfileterte kyllingbryst. Skjær filetene fri for fett, legg dem på et stort stykke plastfolie, og brett det over. Sørg for at det er plass til at filetene kan «vokse».
Bruk en kjøtthammer eller en kjevle, og bank forsiktig på brystene slik at de blir dobbelt så store, og minst dobbelt så flate. Salte og pepre filetene lett.
Om du bruker kalv:
Skjær flatbiffen i skiver (4 porsjoner = 8 skiver), og bank dem ut på samme måte som for kyllingbrystet. Beregn 2 skiver pr. person.
Ha et par ss smør sammen med litt olje i en stekepanne på sterk varme.
Ha kyllingbrystene/kalvefiletene i pannen, og legg en eller to striper parmaskinke over hvert stykke. På toppen har du salvieblad.
Stek i om lag ett minutt, og så snu. Stek videre i ett minutt og snu enda en gang.
Du må selv vurdere når brystene er ferdige, men på en ganske sterk varme trengs ikke mange minuttene.
Det er fint med litt sterk varme til å begynne med for å få en fin farge på kjøttet, men etter ett minutts steking på hver side, kan du gjerne skru varmen ned noe.
Stek gjerne i flere omganger.
Når filetene er ferdige, ta dem ut og hold dem varme.
Tilsett hvitvin til pannen, og deglasér den på denne måten. Bruk en tresleiv for å få med deg alle biter som sitter fast i pannen. La vinen frese litt, og tilsett et par ss smør.
Kok erter etter anvisning på pakken.
Servering:
Legg potetmos på den ene halvdelen av tallerkenen, og erter på den andre. Filetene har du på toppen. Hell over litt stekesjy til sist.

Potetmos

Skrell poteter, og kok dem. Mos dem og tilsett godt smør.
Smak til med salt og pepper.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?