Til hovedinnhold

Festkake med nøttebunn

1 h
13 varer
40
Festkake med nøttebunn

Denne festkaken er en lekker kake med deilig nøttebunn og frisk frukt. En perfekt kake til vår- og sommerselskapene.

Kilde: Ellen-Christine Lendengen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 250 g hasselnøtter
  • 5 stykker eggehvite
  • 250 g melis

Krem til festkake

  • 5 stykker eggeplomme
  • 1 dl fløte
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g smør

Sjokoladetrekk til festkake

  • 50 g Delfiafett
  • 100 g sjokolade

Pynt til festkake

  • 2 stykker kiwi
  • 1 pakke jordbær, friske
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g hasselnøtter
  • 5 stykker eggehvite
  • 250 g melis

Krem til festkake

  • 5 stykker eggeplomme
  • 1 dl fløte
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g smør

Sjokoladetrekk til festkake

  • 50 g Delfiafett
  • 100 g sjokolade

Pynt til festkake

  • 2 stykker kiwi
  • 1 pakke jordbær, friske
  • 3 dl kremfløte
Sett steikeovnen på 180 grader.
Mal hasselnøttene.
Stivpisk eggehviter, mens du tilsetter litt og litt melis.
Bland mandlene inn i eggehvitene med en slikkepott.
Hell røren i en smurt springform 26 cm.
Stek kaken i ca. 30 minutter.
Kok opp eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker til kremen på svak varme. Rør hele tiden så kremen ikke setter seg i bunn.
Kok til kremen blir tykk. Avkjøl kremen og rør inn temperert smør.
Ha kremen på kaken og sett til avkjøling.
Smelt delfiafett til sjokoladetrekk. Trekk det til side og rør inn sjokoladen til den er oppløst.
Bre sjokoaldetrekket over den gule kremen. Den gule kremen bør være litt kaldt når du har på sjokoladtrekket.
Pisk kremfløte og sukker til krem. Ha kremen oppå kaken.
Skrell og skjær kiwi i halvmåner og del jordbærene. Pynt kaken slik du ønsker.
Strø eventuelt over litt finrevet sjokolade. Du kan gjerne bruke annen frukt også.
woman cooking

Bon appetit!

Sett steikeovnen på 180 grader.
Mal hasselnøttene.
Stivpisk eggehviter, mens du tilsetter litt og litt melis.
Bland mandlene inn i eggehvitene med en slikkepott.
Hell røren i en smurt springform 26 cm.
Stek kaken i ca. 30 minutter.
Kok opp eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker til kremen på svak varme. Rør hele tiden så kremen ikke setter seg i bunn.
Kok til kremen blir tykk. Avkjøl kremen og rør inn temperert smør.
Ha kremen på kaken og sett til avkjøling.
Smelt delfiafett til sjokoladetrekk. Trekk det til side og rør inn sjokoladen til den er oppløst.
Bre sjokoaldetrekket over den gule kremen. Den gule kremen bør være litt kaldt når du har på sjokoladtrekket.
Pisk kremfløte og sukker til krem. Ha kremen oppå kaken.
Skrell og skjær kiwi i halvmåner og del jordbærene. Pynt kaken slik du ønsker.
Strø eventuelt over litt finrevet sjokolade. Du kan gjerne bruke annen frukt også.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?