Til hovedinnhold

Fleskepannekaker

30 min
7 varer
182
Fleskepannekaker

Går det an å gjøre noe hokus-pokus med norske hverdagspannekaker? Du kan jo spørre. Men du kan for eksempel avlaste deg selv og steke pannekaken i ovnen, omtrent som en omelett med pannekakesmak. En god, grønn salat eller tomatsalat til blir ikke feil.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: dinmat/Sissel Kanstad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g sideflesk, lettsaltet
  • 4 egg
  • 5 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss gressløk, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g sideflesk, lettsaltet
  • 4 egg
  • 5 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss gressløk, hakket
Skjær lettsaltet sideflesk i terninger og brun dem i en stekepanne. Hell av det meste av fettet som renner ut.
Visp sammen alle de øvrige ingrediensene til en glatt røre.
Legg flesketerningene i en ildfast form, hell over pannekakerøren og stek pannekaken i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter.
Du kan også steke vanlige, litt tykke pannekaker i stekepannen på platen og legge dem i stabel ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær lettsaltet sideflesk i terninger og brun dem i en stekepanne. Hell av det meste av fettet som renner ut.
Visp sammen alle de øvrige ingrediensene til en glatt røre.
Legg flesketerningene i en ildfast form, hell over pannekakerøren og stek pannekaken i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter.
Du kan også steke vanlige, litt tykke pannekaker i stekepannen på platen og legge dem i stabel ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?