Fleskepannekaker
30 min
7 varer
182
Går det an å gjøre noe hokus-pokus med norske hverdagspannekaker? Du kan jo spørre. Men du kan for eksempel avlaste deg selv og steke pannekaken i ovnen, omtrent som en omelett med pannekakesmak. En god, grønn salat eller tomatsalat til blir ikke feil.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: dinmat/Sissel Kanstad
Ingredienser
8
porsjoner
- 200 g sideflesk, lettsaltet
- 4 egg
- 5 dl melk
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 2 ss gressløk, hakket
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g sideflesk, lettsaltet
- 4 egg
- 5 dl melk
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 2 ss gressløk, hakket
Skjær lettsaltet sideflesk i terninger og brun dem i en stekepanne. Hell av det meste av fettet som renner ut.
Visp sammen alle de øvrige ingrediensene til en glatt røre.
Legg flesketerningene i en ildfast form, hell over pannekakerøren og stek pannekaken i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter.
Du kan også steke vanlige, litt tykke pannekaker i stekepannen på platen og legge dem i stabel ved servering.

Bon appetit!
Skjær lettsaltet sideflesk i terninger og brun dem i en stekepanne. Hell av det meste av fettet som renner ut.
Visp sammen alle de øvrige ingrediensene til en glatt røre.
Legg flesketerningene i en ildfast form, hell over pannekakerøren og stek pannekaken i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter.
Du kan også steke vanlige, litt tykke pannekaker i stekepannen på platen og legge dem i stabel ved servering.