Til hovedinnhold

Fleskepannekaker

30 min
7 varer
161
Fleskepannekaker

Går det an å gjøre noe hokus-pokus med norske hverdagspannekaker? Du kan jo spørre. Men du kan for eksempel avlaste deg selv og steke pannekaken i ovnen, omtrent som en omelett med pannekakesmak. En god, grønn salat eller tomatsalat til blir ikke feil.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: dinmat/Sissel Kanstad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g sideflesk, lettsaltet
  • 4 egg
  • 5 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss gressløk, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g sideflesk, lettsaltet
  • 4 egg
  • 5 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss gressløk, hakket
Skjær lettsaltet sideflesk i terninger og brun dem i en stekepanne. Hell av det meste av fettet som renner ut.
Visp sammen alle de øvrige ingrediensene til en glatt røre.
Legg flesketerningene i en ildfast form, hell over pannekakerøren og stek pannekaken i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter.
Du kan også steke vanlige, litt tykke pannekaker i stekepannen på platen og legge dem i stabel ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær lettsaltet sideflesk i terninger og brun dem i en stekepanne. Hell av det meste av fettet som renner ut.
Visp sammen alle de øvrige ingrediensene til en glatt røre.
Legg flesketerningene i en ildfast form, hell over pannekakerøren og stek pannekaken i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter.
Du kan også steke vanlige, litt tykke pannekaker i stekepannen på platen og legge dem i stabel ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?