Til hovedinnhold

Aprikosmos av tørkede aprikoser

1 h
2 varer
5
Aprikosmos av tørkede aprikoser

De små foretrekker ofte fruktmos som søtningsmiddel i grøt - og får masse gode vitaminer og mineraler fra frukten. Visste du at tørka aprikoser inneholder mye A-vitamin og jern? Aprikosmosen kan spises av barn som er blitt 6 måneder gamle.
Kilde: dinmat. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Ingredienser

8
porsjoner
  • 250 g aprikos, tørket
  • 1.5 dl vann

Slik gjør du:

  • 250 g aprikos, tørket
  • 1.5 dl vann
Legg aprikosene i bløt i vannet i 8-10 timer.
Kok dem så på svak varme under lokk i 20 minutter (i bløtvannet).
Mos aprikosene med potetmoser og press mosen gjennom en sil for å få bort seige hinner.
Mosen blir ganske tykk og smaken kraftig.
Du kan spe med mer vann, og servere den som lunken suppe. Aprikosmos er også godt søtningsmiddel til grøt.
woman cooking

Bon appetit!

Legg aprikosene i bløt i vannet i 8-10 timer.
Kok dem så på svak varme under lokk i 20 minutter (i bløtvannet).
Mos aprikosene med potetmoser og press mosen gjennom en sil for å få bort seige hinner.
Mosen blir ganske tykk og smaken kraftig.
Du kan spe med mer vann, og servere den som lunken suppe. Aprikosmos er også godt søtningsmiddel til grøt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?