Til hovedinnhold

Grove vafler med havregryn

30 min
8 varer
581
Grove vafler med havregryn

Ved å bruke litt grovere mel får man en sunnere variant av vaflene. Ha på litt godt pålegg, og servér dem til lunsj eller til kvelds. Vaflene egner seg godt til frysing og tiner raskt.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl sammalt hvete, fint
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts bakepulver
  • 4 dl melk
  • 2 egg
  • 2 ss smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl sammalt hvete, fint
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts bakepulver
  • 4 dl melk
  • 2 egg
  • 2 ss smør
Ha alle tørrvarene i en bakebolle. Tilsett melk, egg og smeltet smør og rør alle ingrediensene sammen til en glatt røre med en visp.
La den svelle i 15-20 minutter.
Stek vaflene og legg dem oppå hverandre etter hvert som de er stekt.
Forslag til pålegg:
Ost og skinke 
Smøreost og paprika 
Kaviar og cottage cheese 
Kaviar og egg 
Smør, ost og agurkskiver 
Brunost
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle tørrvarene i en bakebolle. Tilsett melk, egg og smeltet smør og rør alle ingrediensene sammen til en glatt røre med en visp.
La den svelle i 15-20 minutter.
Stek vaflene og legg dem oppå hverandre etter hvert som de er stekt.
Forslag til pålegg:
Ost og skinke 
Smøreost og paprika 
Kaviar og cottage cheese 
Kaviar og egg 
Smør, ost og agurkskiver 
Brunost
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?