Til hovedinnhold

Spekesild på rødbetsalat

10 min
10 varer
34
Spekesild og rødbetsalat på flatbrød

Spekesild er sild som er konsert med salt, og har tradisjonelt vært mye brukt og mye eksportert. Nå tar vi gjerne frem spekesild til jul eller andre høytider.

Denne varianten med spekesild, egg og rødbetsalat på flatbrød gjør seg ekstra godt i festlig lag!

Server disse lekre munnfullene som de er, eller inkluder dem som en del av Lise Finckenhagens ultimate julelunsj.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stk spekesild, filter
  • 1 dl rødbeter, syltede i små terninger
  • 2 dl lettrømme
  • 0.5 ts timian, frisk, hakket
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk egg, hardkokte
  • flatbrød, eller rugbrød
  • gressløk, til pynt
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 stk spekesild, filter
  • 1 dl rødbeter, syltede i små terninger
  • 2 dl lettrømme
  • 0.5 ts timian, frisk, hakket
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk egg, hardkokte
  • flatbrød, eller rugbrød
  • gressløk, til pynt
  • salt
  • pepper
La spekesilden ligge en halv times tid i rennende kaldt vann om du synes den er litt for salt.
Finhakk løken og hakk eggene. Bland sammen rødbeter, rømme, timian og halvparten av løken. Smak til med salt og pepper
Legg en skje rødbetsalat på litt flatbrød. Skjær silden i brede, litt skrå, strimler. Legg på en bit spekesild på salaten, dryss over hakket løk, egg og gressløk eller dill til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

La spekesilden ligge en halv times tid i rennende kaldt vann om du synes den er litt for salt.
Finhakk løken og hakk eggene. Bland sammen rødbeter, rømme, timian og halvparten av løken. Smak til med salt og pepper
Legg en skje rødbetsalat på litt flatbrød. Skjær silden i brede, litt skrå, strimler. Legg på en bit spekesild på salaten, dryss over hakket løk, egg og gressløk eller dill til slutt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?