Til hovedinnhold

Tertebunn

1 h
5 varer
16
Tertebunn

Lag en tertebunn og fyll den med det du liker aller best. Med denne tertebunnen kan du lage terter i alle varianter.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 75 g valnøtter
  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 egg

Slik gjør du:

  • 75 g valnøtter
  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 egg
Mal valnøttene i en kjøkkenmaskin og tilsett hvetemel og smør.
Rør inn sukker og egg. Kjør til en klump, men ikke for lenge for da blir deigen seig.
Deigen skal være smidig og kunne knas sammen. Sett den kaldt minst 1/2 time.
Kjevle deigen til en tynn leiv.
Rull leiven på kjevlet og løft den forsiktig over i en terteform på 26 cm i diameter.
Klem leiven forsiktig inn langs kantene på formen. La deigen gå litt over kanten.
Skjær vekk eventuell overflødig deig.
Prikk deigen med en gaffel og stek tertebunnen på nederste rille i 10-15 minutter ved 180-200 grader.
Avkjøl.
woman cooking

Bon appetit!

Mal valnøttene i en kjøkkenmaskin og tilsett hvetemel og smør.
Rør inn sukker og egg. Kjør til en klump, men ikke for lenge for da blir deigen seig.
Deigen skal være smidig og kunne knas sammen. Sett den kaldt minst 1/2 time.
Kjevle deigen til en tynn leiv.
Rull leiven på kjevlet og løft den forsiktig over i en terteform på 26 cm i diameter.
Klem leiven forsiktig inn langs kantene på formen. La deigen gå litt over kanten.
Skjær vekk eventuell overflødig deig.
Prikk deigen med en gaffel og stek tertebunnen på nederste rille i 10-15 minutter ved 180-200 grader.
Avkjøl.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?