Til hovedinnhold

Hummerkraft

1 h 30 min
4 varer
55
Hummerkraft

Ønsker du å utnytte absolutt hele hummeren - lag kraft på skallet! Det kan virke omstendelig, men er slett ikke så vanskelig.

Ingredienser

1
porsjoner
  • hummer, rester og skall
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 stk sjalottløk, hakket
  • 1 stk persille, eller estragonstilk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • hummer, rester og skall
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 stk sjalottløk, hakket
  • 1 stk persille, eller estragonstilk
Fjern innmaten i hodet og skrap vekk gjellene med en teskje
Hakk opp hoder og klør.
Varm litt olje i en gryte og fres skallene over høy varme under omrøring. Tilsett tomatpuré, løk, hvitløk og persillestilk. La det frese videre i et minutt. Tilsett kaldt vann til det så vidt dekker skallene og en klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som samler seg på toppen. La kraften småkoke/syde videre i ca. 45 minutter. Sil kraften og kok den inn til ca. 1 1/2 desiliter, den skal bli ganske så konsentrert.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern innmaten i hodet og skrap vekk gjellene med en teskje
Hakk opp hoder og klør.
Varm litt olje i en gryte og fres skallene over høy varme under omrøring. Tilsett tomatpuré, løk, hvitløk og persillestilk. La det frese videre i et minutt. Tilsett kaldt vann til det så vidt dekker skallene og en klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som samler seg på toppen. La kraften småkoke/syde videre i ca. 45 minutter. Sil kraften og kok den inn til ca. 1 1/2 desiliter, den skal bli ganske så konsentrert.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?