Til hovedinnhold

Lyn-fondue

30 min
4 varer
67
Lyn-fondue

Stapp den i ovnen, sett den rett på bordet, med fin innpakning av trespon og greier. Ferdig! Klar!

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 chaumes
  • 1 baguett
  • 4 ss smør
  • 1 cantaloupe melon

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 chaumes
  • 1 baguett
  • 4 ss smør
  • 1 cantaloupe melon
Det er greit at osten har romtemperatur før du går i gang. Ellers vil nedsmeltingen i kjernen skje litt i utakt med skorpen rundt.
Brød først. Skru stekeovnen på 250 grader. Skjær tynne skiver av baguetten. (Du kan gjerne bruke den halvstekte sorten i plastpakke.) Legg skivene på rist eller i langpanne og sett dem inn. Sett også inn en skål med smøret. Sett deg selv foran ovnen. Dette går fort. Snur du deg vekk, blir de svidd.
Ta ut skålen med smeltet smør og drypp et par dråper på skivene når de er pent gylne. Snu dem og stek dem på den andre siden, også den med et par dråper smør. Bli sittende. Ta dem ut og hiv dem på et fat, gjerne et som har plass til melonen også, pluss osten i midten. Skjær så melonen i passende stykker.
Skru stekeovnen på 200 grader. Lirk osten ut av esken, men behold pappen. Knyt for sikkerhets skyld en hyssing rundt osten. Sett osten i ovnen og vent i 20 minutter mens du prøvesmaker vinen, helst sammen med en partner.
Osten er ferdig når du tapper en finger lett på overflateskorpen og kjenner at det skjelver der inne. Ta den ut av ovnen og smyg den tilbake i esken. Bruk spissen på en skarp kniv og snitt et stort kryss i skorpen. Vend snippene til side og skjenk et glass til mens du/dere oier dere over synet og lukten.
Så er det bare å dyppe.
Til osteromantikken vil jeg først og fremst anbefale fyr på peisen og en skinnfell liggende klar i det flakkende lyset fra flammene. Dernest går mine tanker til en Grüner Veltliner, en aromatisk fruktig vin med smak av fersken og sitrus, nærmere bestemt Allram Hasel Alte Reben 2010, til 130 kroner.
woman cooking

Bon appetit!

Det er greit at osten har romtemperatur før du går i gang. Ellers vil nedsmeltingen i kjernen skje litt i utakt med skorpen rundt.
Brød først. Skru stekeovnen på 250 grader. Skjær tynne skiver av baguetten. (Du kan gjerne bruke den halvstekte sorten i plastpakke.) Legg skivene på rist eller i langpanne og sett dem inn. Sett også inn en skål med smøret. Sett deg selv foran ovnen. Dette går fort. Snur du deg vekk, blir de svidd.
Ta ut skålen med smeltet smør og drypp et par dråper på skivene når de er pent gylne. Snu dem og stek dem på den andre siden, også den med et par dråper smør. Bli sittende. Ta dem ut og hiv dem på et fat, gjerne et som har plass til melonen også, pluss osten i midten. Skjær så melonen i passende stykker.
Skru stekeovnen på 200 grader. Lirk osten ut av esken, men behold pappen. Knyt for sikkerhets skyld en hyssing rundt osten. Sett osten i ovnen og vent i 20 minutter mens du prøvesmaker vinen, helst sammen med en partner.
Osten er ferdig når du tapper en finger lett på overflateskorpen og kjenner at det skjelver der inne. Ta den ut av ovnen og smyg den tilbake i esken. Bruk spissen på en skarp kniv og snitt et stort kryss i skorpen. Vend snippene til side og skjenk et glass til mens du/dere oier dere over synet og lukten.
Så er det bare å dyppe.
Til osteromantikken vil jeg først og fremst anbefale fyr på peisen og en skinnfell liggende klar i det flakkende lyset fra flammene. Dernest går mine tanker til en Grüner Veltliner, en aromatisk fruktig vin med smak av fersken og sitrus, nærmere bestemt Allram Hasel Alte Reben 2010, til 130 kroner.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?