Til hovedinnhold

Grillet gravlaks og sennepsstuede poteter

1 h
9 varer
38
Grillet gravlaks og sennepsstuede poteter

Lag et ordentlig godt måltid av restene fra gårsdagen.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 skive(r) brød, store, gode
  • 2 stk gravlaks, à ca. 70 g, uten skinn
  • 200 g poteter, kokte
  • 2 dl melk
  • 1 ss smør, toppet
  • 1 ss hvetemel, toppet
  • 1 ss sennep
  • 2 ss dill, hakket
  • spirer, eller urter til pynt

Slik gjør du:

  • 2 skive(r) brød, store, gode
  • 2 stk gravlaks, à ca. 70 g, uten skinn
  • 200 g poteter, kokte
  • 2 dl melk
  • 1 ss smør, toppet
  • 1 ss hvetemel, toppet
  • 1 ss sennep
  • 2 ss dill, hakket
  • spirer, eller urter til pynt
Varm en grillpanne og grill brødskivene. Grill fisken i
den varme pannen med «skinnsiden» ned. Fisken skal
kun grilles på en side, den er klar når du ser at fargen
på fiskekjøttet har forandret seg halvveis opp på
fiskestykket og fisken fortsatt er litt rå i midten.
Varm en grillpanne og grill brødskivene. Grill fisken i
den varme pannen med «skinnsiden» ned. Fisken skal
kun grilles på en side, den er klar når du ser at fargen
på fiskekjøttet har forandret seg halvveis opp på
fiskestykket og fisken fortsatt er litt rå i midten.
Smelt smøret i en liten
kasserolle og visp inn
melet. La det frese litt
under omrøring og tilsett
melken mens du visper.
Kok opp sausen og la den
koke et par minutter
under omrøring. Blir
sausen veldig tykk kan
du tilsette litt mer melk.
Trekk kasserollen av
varmen og smak sausen
til med salt og pepper.
Smelt smøret i en liten
kasserolle og visp inn
melet. La det frese litt
under omrøring og tilsett
melken mens du visper.
Kok opp sausen og la den
koke et par minutter
under omrøring. Blir
sausen veldig tykk kan
du tilsette litt mer melk.
Trekk kasserollen av
varmen og smak sausen
til med salt og pepper.
Skrell og skjær potetene i små terninger. Bland sammen
saus, poteter, sennep og dill. Bland gjerne inn andre urter
som persille, gressløk eller kjørvel hvis du har det.
Skrell og skjær potetene i små terninger. Bland sammen
saus, poteter, sennep og dill. Bland gjerne inn andre urter
som persille, gressløk eller kjørvel hvis du har det.
Anrett de sennepsstuede potetene på brødskiver og
topp med grillet gravlaks. Pynt med spirer eller urter.
woman cooking

Bon appetit!

Varm en grillpanne og grill brødskivene. Grill fisken i
den varme pannen med «skinnsiden» ned. Fisken skal
kun grilles på en side, den er klar når du ser at fargen
på fiskekjøttet har forandret seg halvveis opp på
fiskestykket og fisken fortsatt er litt rå i midten.
Varm en grillpanne og grill brødskivene. Grill fisken i
den varme pannen med «skinnsiden» ned. Fisken skal
kun grilles på en side, den er klar når du ser at fargen
på fiskekjøttet har forandret seg halvveis opp på
fiskestykket og fisken fortsatt er litt rå i midten.
Smelt smøret i en liten
kasserolle og visp inn
melet. La det frese litt
under omrøring og tilsett
melken mens du visper.
Kok opp sausen og la den
koke et par minutter
under omrøring. Blir
sausen veldig tykk kan
du tilsette litt mer melk.
Trekk kasserollen av
varmen og smak sausen
til med salt og pepper.
Smelt smøret i en liten
kasserolle og visp inn
melet. La det frese litt
under omrøring og tilsett
melken mens du visper.
Kok opp sausen og la den
koke et par minutter
under omrøring. Blir
sausen veldig tykk kan
du tilsette litt mer melk.
Trekk kasserollen av
varmen og smak sausen
til med salt og pepper.
Skrell og skjær potetene i små terninger. Bland sammen
saus, poteter, sennep og dill. Bland gjerne inn andre urter
som persille, gressløk eller kjørvel hvis du har det.
Skrell og skjær potetene i små terninger. Bland sammen
saus, poteter, sennep og dill. Bland gjerne inn andre urter
som persille, gressløk eller kjørvel hvis du har det.
Anrett de sennepsstuede potetene på brødskiver og
topp med grillet gravlaks. Pynt med spirer eller urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?