Til hovedinnhold

Vaniljeboller

1 h
10 varer
94
Vaniljeboller

Å sette tennene i nybakte, myke, fylte vaniljeboller er en himmelsk opplevelse.
Kilde: Stavanger Aftenblad; Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 75 g smør
  • 2.5 dl helmelk
  • 25 g gjær, rød
  • 1 egg
  • 0.25 ts salt
  • 1 dl sukker
  • 600 g hvetemel
  • 4 ss smør
  • 1 dl sukker

Vaniljekrem

  • 2 eggeplomme
  • 0.75 dl sukker
  • 0.5 dl hvetemel
  • 2 dl melk
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

  • 75 g smør
  • 2.5 dl helmelk
  • 25 g gjær, rød
  • 1 egg
  • 0.25 ts salt
  • 1 dl sukker
  • 600 g hvetemel
  • 4 ss smør
  • 1 dl sukker

Vaniljekrem

  • 2 eggeplomme
  • 0.75 dl sukker
  • 0.5 dl hvetemel
  • 2 dl melk
  • 2 ts vaniljesukker
Lag deigen ved å smelte smøret i en kasserolle. Hell i melken og varm opp forsiktig til lunken.
Smuldre gjæren i en bolle og ha over væsken. Rør ut.
Ha i sammenvispet egg, salt, sukker og mel.
Arbeid deigen jevn. Hev 40 minutter på lunt sted under klede.
Lag vaniljekrem mens deigen hever, se oppskrift lengre ned. Pakkekrem kan brukes i tidsklemma.
Del den hevede deigen i to og kjevle ut 1 1/2 cm tykk.
Stikk ut sirkler, ca. 6 cm. i diameter, med et glass.
Legg en teskje vanilijekrem på hver sirkel. Løft over en annen sirkel og trykk godt rundt kanten.
Etterhev under klede ca. 40 minutter.
Stek bollene 8-10 minutter nederst i forvarmet ovn på 210 grader.
Til pensling: Smelt smøret. Ha sukker i en suppeskål.
Pensle de varme bollene med litt smør og dypp i sukkeret.
Servér lune.

Vaniljekrem

Visp eggeplommer og sukker. Rør i melet.
Hell i den kokende melken i en tynn stråle mens du visper.
Ha i vaniljesukker.
Varm opp til kokepunktet, men kremen må ikke koke. Rør hele tiden.
Avkjøl kasserollen i kaldt vann.
woman cooking

Bon appetit!

Lag deigen ved å smelte smøret i en kasserolle. Hell i melken og varm opp forsiktig til lunken.
Smuldre gjæren i en bolle og ha over væsken. Rør ut.
Ha i sammenvispet egg, salt, sukker og mel.
Arbeid deigen jevn. Hev 40 minutter på lunt sted under klede.
Lag vaniljekrem mens deigen hever, se oppskrift lengre ned. Pakkekrem kan brukes i tidsklemma.
Del den hevede deigen i to og kjevle ut 1 1/2 cm tykk.
Stikk ut sirkler, ca. 6 cm. i diameter, med et glass.
Legg en teskje vanilijekrem på hver sirkel. Løft over en annen sirkel og trykk godt rundt kanten.
Etterhev under klede ca. 40 minutter.
Stek bollene 8-10 minutter nederst i forvarmet ovn på 210 grader.
Til pensling: Smelt smøret. Ha sukker i en suppeskål.
Pensle de varme bollene med litt smør og dypp i sukkeret.
Servér lune.

Vaniljekrem

Visp eggeplommer og sukker. Rør i melet.
Hell i den kokende melken i en tynn stråle mens du visper.
Ha i vaniljesukker.
Varm opp til kokepunktet, men kremen må ikke koke. Rør hele tiden.
Avkjøl kasserollen i kaldt vann.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?