Til hovedinnhold

Vørterkake

1 h
13 varer
34
Vørterkake

Gammeldagse vørterkaker med rosiner og krydder - nam, nam!
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Ingredienser

8
porsjoner
  • 50 g meierismør
  • 1 dl sirup, lys
  • 30 g brunt sukker
  • 0.33 l vørterøl
  • 1.75 dl melk
  • 50 g gjær
  • 250 g rugmel, siktet
  • 1 ts salt
  • 1 ts nellik, malt
  • 0.5 ts allehånde, malt
  • 0.5 ts pepper
  • 500 g hvetemel
  • 50 rosiner

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 50 g meierismør
  • 1 dl sirup, lys
  • 30 g brunt sukker
  • 0.33 l vørterøl
  • 1.75 dl melk
  • 50 g gjær
  • 250 g rugmel, siktet
  • 1 ts salt
  • 1 ts nellik, malt
  • 0.5 ts allehånde, malt
  • 0.5 ts pepper
  • 500 g hvetemel
  • 50 rosiner
Bland sammen rugmel, salt og krydder.
Smelt smøret. Rør i sirup og sukker.
Tilsett vørterøl og melk og la det bli ca.30 grader. Rør gjæren ut i væsken.
Ha i rugmel, salt og krydder.
Elt inn hvetemel til en jevn smidig deig, elt det gjerne i en kjøkkenmaskin.
Rett før slutt has rosinene i deigen.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå deigen ned og la den heve en gang til.
Del deigen i to og bak ut runde brød/kaker.
La dem etterheve minst 30 minutter.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Pensle med sammenvispet egg og stek kakene i ca. 30-35 minutter. (Dekk kakene med aluminiumsfolie på slutten av steketiden, hvis de blir for mørke før de er ferdigstekt)
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen rugmel, salt og krydder.
Smelt smøret. Rør i sirup og sukker.
Tilsett vørterøl og melk og la det bli ca.30 grader. Rør gjæren ut i væsken.
Ha i rugmel, salt og krydder.
Elt inn hvetemel til en jevn smidig deig, elt det gjerne i en kjøkkenmaskin.
Rett før slutt has rosinene i deigen.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå deigen ned og la den heve en gang til.
Del deigen i to og bak ut runde brød/kaker.
La dem etterheve minst 30 minutter.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Pensle med sammenvispet egg og stek kakene i ca. 30-35 minutter. (Dekk kakene med aluminiumsfolie på slutten av steketiden, hvis de blir for mørke før de er ferdigstekt)
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?