Til hovedinnhold

Lakris-is

1 h
6 varer
125
Lakris-is

Lakris er for tiden like populært på kjøkkenet som Bollywood-filmer er i India. Så da kan du velge. Lakris-is eller en skikkelig god Bollywoodfilm til dessert? Tja, jeg går som regel for det som kan spises med skje…
Bør stå over natten for best resultat!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 stk eggeplomme
  • 100 g sukker, finkornet
  • 2 ss lakris, pulver, usukret

Slik gjør du:

  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 stk eggeplomme
  • 100 g sukker, finkornet
  • 2 ss lakris, pulver, usukret
Bland melk, fløte og halvparten av sukkeret i en kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skarp ut frøene. Ha det
over i fløtemelken og kok opp blandingen stille og rolig. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle. Visp til sukkeret er oppløst.
Bland melk, fløte og halvparten av sukkeret i en kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skarp ut frøene. Ha det
over i fløtemelken og kok opp blandingen stille og rolig. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle. Visp til sukkeret er oppløst.
Hel den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne, men må ikke koke.
Hel den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne, men må ikke koke.
Sil blandingen over i en ren bolle, avkjøl og smak til med lakrispulver. La gjerne isblandingen få «modne» i kjøleskapet natten over.
Sil blandingen over i en ren bolle, avkjøl og smak til med lakrispulver. La gjerne isblandingen få «modne» i kjøleskapet natten over.
Kjør isen i en iskremmaskin for best resultat. Eller, sett bollen i fryseren. Visp da opp blandingen flere ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller. Blir isen veldig hard kjører du den raskt i en kjøkkenmaskin til isen blir glatt og jevn. Sett den tilbake i fryseren 20 minutter om den blir for bløt.
Server gjerne isen med hjemmelaget varm sjokoladesaus og friske jordbær eller bringebær.
woman cooking

Bon appetit!

Bland melk, fløte og halvparten av sukkeret i en kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skarp ut frøene. Ha det
over i fløtemelken og kok opp blandingen stille og rolig. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle. Visp til sukkeret er oppløst.
Bland melk, fløte og halvparten av sukkeret i en kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skarp ut frøene. Ha det
over i fløtemelken og kok opp blandingen stille og rolig. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle. Visp til sukkeret er oppløst.
Hel den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne, men må ikke koke.
Hel den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne, men må ikke koke.
Sil blandingen over i en ren bolle, avkjøl og smak til med lakrispulver. La gjerne isblandingen få «modne» i kjøleskapet natten over.
Sil blandingen over i en ren bolle, avkjøl og smak til med lakrispulver. La gjerne isblandingen få «modne» i kjøleskapet natten over.
Kjør isen i en iskremmaskin for best resultat. Eller, sett bollen i fryseren. Visp da opp blandingen flere ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller. Blir isen veldig hard kjører du den raskt i en kjøkkenmaskin til isen blir glatt og jevn. Sett den tilbake i fryseren 20 minutter om den blir for bløt.
Server gjerne isen med hjemmelaget varm sjokoladesaus og friske jordbær eller bringebær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?