Til hovedinnhold

Purre og chevre på butterdeig

1 h
7 varer
64
Purre og chevre på butterdeig

Disse er det enkelt å lage mange av, i den størrelsen du ønsker.
Kilde: Aftenposten. Foto: Yngve Ekern

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 plate(r) butterdeig, frossen
  • 0.5 purreløk
  • 1 dl fløte
  • 190 g chevre, kvitmuggost
  • pepper
  • timian
  • 1 egg

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 plate(r) butterdeig, frossen
  • 0.5 purreløk
  • 1 dl fløte
  • 190 g chevre, kvitmuggost
  • pepper
  • timian
  • 1 egg
Lag et langsgående snitt i purren, skyll bort eventuell jord og skjær den i tynne ringer.
Kok opp fløten og purre til purren er mør og fløten er tyknet.
Smak til med pepper.
Kjevle ut butterdeigsplatene litt og del dem i to.
Skjær til noen strimler du kan legge langs kantene slik at du får en fordypning.
Fest strimlene med pisket egg, pensle også litt egg oppå kantene.
Legg i purre og topp med et par skiver chevre, gjerne også litt frisk timian.
Legg på bakepapir og stek på 220 grader i innpå 20 minutter, til osten er smeltet og butterdeigen gyllen.
Pynt med litt frisk timian.
woman cooking

Bon appetit!

Lag et langsgående snitt i purren, skyll bort eventuell jord og skjær den i tynne ringer.
Kok opp fløten og purre til purren er mør og fløten er tyknet.
Smak til med pepper.
Kjevle ut butterdeigsplatene litt og del dem i to.
Skjær til noen strimler du kan legge langs kantene slik at du får en fordypning.
Fest strimlene med pisket egg, pensle også litt egg oppå kantene.
Legg i purre og topp med et par skiver chevre, gjerne også litt frisk timian.
Legg på bakepapir og stek på 220 grader i innpå 20 minutter, til osten er smeltet og butterdeigen gyllen.
Pynt med litt frisk timian.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?