Til hovedinnhold

Torsk i tomat

30 min
11 varer
1.3k
Torsk i tomat

Torsk i tomat er en superenkel middag som du får ferdig på 30 minutter! Dette er den perfekte løsningen når du har lite plass, lite kjøkkenutstyr, lite tid eller liten lyst til å vaske opp.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g torsk, filet, lettsaltet renset for ben
  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk tomat, boks knuste tomater
  • 12 stykker cherrytomater
  • 3 ss sorte oliven, ca en håndfull
  • basilikumblader, friske
  • olivenolje
  • salt, etter smak
  • pepper, kvernet, etter smak
  • sukker, en liten klype

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torsk, filet, lettsaltet renset for ben
  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk tomat, boks knuste tomater
  • 12 stykker cherrytomater
  • 3 ss sorte oliven, ca en håndfull
  • basilikumblader, friske
  • olivenolje
  • salt, etter smak
  • pepper, kvernet, etter smak
  • sukker, en liten klype
Del torskefileten i fire jevne stykker.
Finhakk hvitløk og sjalottløk og la det frese i en god skvett olivenolje i en stor panne. Løken skal bli helt bløt uten å få farge.
Tilsett knuste tomater og la det hele putre i 10 minutter. Smak tomatsausen til med pepper, litt salt og sukker.
Legg i fiskestykkene med skinnsiden opp, tomater og oliven. Dekk pannen med et lokk eller aluminiumsfolie. La det putre ved middels varme i ca. 10 minutter. Fisken er klar når skinnet enkelt kan dras av.
Pynt med basilikumblader og kvern litt pepper på fisken.
woman cooking

Bon appetit!

Del torskefileten i fire jevne stykker.
Finhakk hvitløk og sjalottløk og la det frese i en god skvett olivenolje i en stor panne. Løken skal bli helt bløt uten å få farge.
Tilsett knuste tomater og la det hele putre i 10 minutter. Smak tomatsausen til med pepper, litt salt og sukker.
Legg i fiskestykkene med skinnsiden opp, tomater og oliven. Dekk pannen med et lokk eller aluminiumsfolie. La det putre ved middels varme i ca. 10 minutter. Fisken er klar når skinnet enkelt kan dras av.
Pynt med basilikumblader og kvern litt pepper på fisken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?