Til hovedinnhold

Tomat-og ingefærchuntey

1 h
12 varer
64
Tomat-og ingefærchuntey

Tilbehør som virkelig setter fart på smaksløkene og som får svetteperlene til å danse i pannebrasken (hvis du er litt raus med chilien). Chutneyen passer til mer eller mindre alt av grillet kjøtt og er sterkt vanedannende.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 3 ss olje
  • 1 stk sjalottløk
  • 300 g tomat, gode og modne
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 ss ingefær, finhakket frisk
  • 200 g sukker, lysebrunt eller hvitt
  • 0.5 dl vann
  • 1 ts sennepsfrø, gule eller brune
  • 2 stk rød chili, små, knust
  • 1 ts garam masala, eller karripulver
  • 4 stk kaffirlimeblader, eller 1 ts knuste tørkede
  • 0.5 stk lime

Slik gjør du:

  • 3 ss olje
  • 1 stk sjalottløk
  • 300 g tomat, gode og modne
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 ss ingefær, finhakket frisk
  • 200 g sukker, lysebrunt eller hvitt
  • 0.5 dl vann
  • 1 ts sennepsfrø, gule eller brune
  • 2 stk rød chili, små, knust
  • 1 ts garam masala, eller karripulver
  • 4 stk kaffirlimeblader, eller 1 ts knuste tørkede
  • 0.5 stk lime
Rens og finhakk sjalottløken. Fjern stilken på tomatene og skjær tomatene i små biter.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløk, ingefær, sennepsfrø, limeblader, chili og garam masala. La det fres godt i et par minutter under omrøring
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløk, ingefær, sennepsfrø, limeblader, chili og garam masala. La det fres godt i et par minutter under omrøring
Tilsett tomatpure og tomater. Fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og 1 dl vann. La blandingen småkoke over middels varme i ca 20 minutter til blandingen tykner. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl.
Tilsett tomatpure og tomater. Fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og 1 dl vann. La blandingen småkoke over middels varme i ca 20 minutter til blandingen tykner. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl.
Små tørkede chili kan være kruttsterke! Prøv deg frem slik at du får den styrkegraden du ønsker. Chutneyen passer utmerket til grillet rødt kjøtt, fugl og ost.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og finhakk sjalottløken. Fjern stilken på tomatene og skjær tomatene i små biter.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløk, ingefær, sennepsfrø, limeblader, chili og garam masala. La det fres godt i et par minutter under omrøring
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløk, ingefær, sennepsfrø, limeblader, chili og garam masala. La det fres godt i et par minutter under omrøring
Tilsett tomatpure og tomater. Fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og 1 dl vann. La blandingen småkoke over middels varme i ca 20 minutter til blandingen tykner. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl.
Tilsett tomatpure og tomater. Fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og 1 dl vann. La blandingen småkoke over middels varme i ca 20 minutter til blandingen tykner. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl.
Små tørkede chili kan være kruttsterke! Prøv deg frem slik at du får den styrkegraden du ønsker. Chutneyen passer utmerket til grillet rødt kjøtt, fugl og ost.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?