Til hovedinnhold

Marinert svinekjøtt med plommer

4 h 30 min
14 varer
24
Marinert svinekjøtt med plommer

Hvorfor more seg ute når man kan mure seg inne med gryta på bordet og fisken på fat? Det er ikke alltid utelivet frister mest, det kan være vel så hyggelig å holde seg innenfor hjemmets lune vegger med skikkelig kosemat på menyen.

Ingredienser

5
porsjoner
  • 1.2 kg svinenakke, renskåret kjøtt
  • 3 ss riseddik
  • 2 ss ingefær, revet, frisk
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk kanelstang
  • 1.5 ts kinesisk five spice-krydder
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss tomatpuré
  • 0.5 l kyllingkraft
  • 6 stk plommer
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.2 kg svinenakke, renskåret kjøtt
  • 3 ss riseddik
  • 2 ss ingefær, revet, frisk
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk kanelstang
  • 1.5 ts kinesisk five spice-krydder
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss tomatpuré
  • 0.5 l kyllingkraft
  • 6 stk plommer
  • olje, til steking
Del kjøttet i grove biter. Lag en marinade av soyasaus, riseddik, chili, halvparten av ingefæren og halvparten av hvitløken. Bland kjøttet sammen med marinaden og la det marinere i minst en time, eller aller helst natten over.
Varm ovnen til 150 grader.
Finsnitt vårløken. Varm en stor stekepanne og tilsett en klunk med olje. Fres halvparten av vårløken sammen med resten av ingefæren og hvitløken over middels høy varme under stadig omrøring. Tilsett five spice, anis, kanel og sukker. Ta kjøttet ut av marinaden. Skru opp temperaturen en smule og ha kjøttet i pannen. Fres videre til kjøttet har skiftet farge (skal ikke brunes noe særlig). Rør inn ha alt over i en mellomstor tykkbunnet kasserolle. Tilsett resten av marinaden og kraften.
Gi det hele et oppkok, legg på et tett lokk og sett hele kasserollen inn i stekeovnen. La kjøttet stå i ovnen i ca. 2,5 timer, eller til det er helt mørt og nesten faller fra hverandre. Ta av lokket og tilsett plommene (delt i to) etter ca. 1,5 time. Hvis sausen fortsatt virker litt tynn kan du løfte opp kjøttet og la sausen koke inn til den tykner. Rør ofte så det ikke fester seg i bunnen. Legg kjøttet tilbake i sausen, dryss over resten av vårløken og server med jasminris.
woman cooking

Bon appetit!

Del kjøttet i grove biter. Lag en marinade av soyasaus, riseddik, chili, halvparten av ingefæren og halvparten av hvitløken. Bland kjøttet sammen med marinaden og la det marinere i minst en time, eller aller helst natten over.
Varm ovnen til 150 grader.
Finsnitt vårløken. Varm en stor stekepanne og tilsett en klunk med olje. Fres halvparten av vårløken sammen med resten av ingefæren og hvitløken over middels høy varme under stadig omrøring. Tilsett five spice, anis, kanel og sukker. Ta kjøttet ut av marinaden. Skru opp temperaturen en smule og ha kjøttet i pannen. Fres videre til kjøttet har skiftet farge (skal ikke brunes noe særlig). Rør inn ha alt over i en mellomstor tykkbunnet kasserolle. Tilsett resten av marinaden og kraften.
Gi det hele et oppkok, legg på et tett lokk og sett hele kasserollen inn i stekeovnen. La kjøttet stå i ovnen i ca. 2,5 timer, eller til det er helt mørt og nesten faller fra hverandre. Ta av lokket og tilsett plommene (delt i to) etter ca. 1,5 time. Hvis sausen fortsatt virker litt tynn kan du løfte opp kjøttet og la sausen koke inn til den tykner. Rør ofte så det ikke fester seg i bunnen. Legg kjøttet tilbake i sausen, dryss over resten av vårløken og server med jasminris.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?