Til hovedinnhold

Marsipankake

1 h
12 varer
30
Marsipankake

En klassisk marsipankake, pyntet med friske bær for 17. mai.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 2 dl hvetemel
  • 2.5 ts bakepulver

Fyll

  • 7 dl kremfløte
  • 2 ss bringebær
  • 100 g melis
  • 5 ss bringebærsyltetøy

Pynt

  • 400 g marsipan
  • 30 g bringebær
  • 40 g kokesjokolade
  • 20 bl mynte

Slik gjør du:

  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 2 dl hvetemel
  • 2.5 ts bakepulver

Fyll

  • 7 dl kremfløte
  • 2 ss bringebær
  • 100 g melis
  • 5 ss bringebærsyltetøy

Pynt

  • 400 g marsipan
  • 30 g bringebær
  • 40 g kokesjokolade
  • 20 bl mynte
Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis, mot slutten av piskingen tilsettes vannet i en tynn stråle
Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.

Fyll

Visp halvparten kremfløten til luftig krem. Rør forsiktig inn melis sammen med bærene.
Del sukkerbrødet i to.
Dynk kaken med melk og smør syltetøy på den nederste delen.
Fordel kremen med bærene på kaken, og legg på den øverste kakedelen.
Visp siste del av kremfløten til luftig krem og fordel den oppå og rundt kantene på kaken.

Pynt

Kjevl marsipanen ut til en stor runding.
Man kan kjevle marsipanen ut mellom to bakepapir, eller bruke litt hvetemel under kjevlingen.
Hvetemelet gjør at marsipanen ikke blir så klissete. Bruk en pensel til å børste av melet.
Rundingen av marsipan skal dekke kakens overside og kanter.
Legg marsipanen på kaken, og skjær av overflødig marsipan.
Smelt sjokoladen over vannbad.
Form små blomster ved hjelp av en utstikker eller en skarp kniv. Pynt hver blomst med smeltet sjokolade.
Til denne kaken har vi laget ca 25 blomster.
Pynt kanten av kaken med friske bringebær. Det går også an å bruke jordbær eller blåbær.
Fest marsipanblomstene på kaken med smeltet sjokolade. Legg på friske blader av mynte.
woman cooking

Bon appetit!

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis, mot slutten av piskingen tilsettes vannet i en tynn stråle
Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.

Fyll

Visp halvparten kremfløten til luftig krem. Rør forsiktig inn melis sammen med bærene.
Del sukkerbrødet i to.
Dynk kaken med melk og smør syltetøy på den nederste delen.
Fordel kremen med bærene på kaken, og legg på den øverste kakedelen.
Visp siste del av kremfløten til luftig krem og fordel den oppå og rundt kantene på kaken.

Pynt

Kjevl marsipanen ut til en stor runding.
Man kan kjevle marsipanen ut mellom to bakepapir, eller bruke litt hvetemel under kjevlingen.
Hvetemelet gjør at marsipanen ikke blir så klissete. Bruk en pensel til å børste av melet.
Rundingen av marsipan skal dekke kakens overside og kanter.
Legg marsipanen på kaken, og skjær av overflødig marsipan.
Smelt sjokoladen over vannbad.
Form små blomster ved hjelp av en utstikker eller en skarp kniv. Pynt hver blomst med smeltet sjokolade.
Til denne kaken har vi laget ca 25 blomster.
Pynt kanten av kaken med friske bringebær. Det går også an å bruke jordbær eller blåbær.
Fest marsipanblomstene på kaken med smeltet sjokolade. Legg på friske blader av mynte.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?