Til hovedinnhold

Sol og måne kake

1 h
12 varer
49
Sol og måne kake

En litt annerledes marsipankake med utrolig mye godt fyll. Den er slett ikke så vanskelig å tilberede som det kan se ut.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Ragge Strand

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Moccakrem

  • 1.5 dl kremfløte
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 2 ss smør
  • 1 ss konjakk

sitronkrem

  • 1 dl sukker
  • 2 sitron
  • 6 eggeplomme
  • 100 g smør
  • 1 boks fersken, fersken
  • 500 g marsipan

Slik gjør du:

  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Moccakrem

  • 1.5 dl kremfløte
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 2 ss smør
  • 1 ss konjakk

sitronkrem

  • 1 dl sukker
  • 2 sitron
  • 6 eggeplomme
  • 100 g smør
  • 1 boks fersken, fersken
  • 500 g marsipan
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 35- 45 minutter.
Tips: Sukkerbrødet blir ekstra luftig hvis eggene er tempererte.

Moccakrem

Smelt sjokoladen i fløten og rør inn smør og konjakk.
Avkjøl kremen.

Sitronkrem

Bland eggeplommer, sukker, revet skall og presset saft fra sitronen i en liten kjele. Pisk kraftig under forsiktig oppvarming til kremen blir skummende og tykner. Blandingen må ikke koke. Når blandingen har blitt til en tykk eggekrem, tas kjelen fra platen. Pisk inn romtemperert smør i små klatter. La kremen avkjøle.
Del sukkerbrødbunnen i fire og dynk dem med ferskenlake.
Legg sitronkremen mellom to lag.
(Det kan være lurt å gjemme litt av sitronkremen for å smøre ett tynt lag på toppen av kaken. Da vil marsipanen sitte bedre)
Legg på finskåret fersken og legg over en sukkerbrødbunn.
Dekk sukkerbunnen med moccakrem og legg på den siste bunnen.
Kle kaken med marsipan. Den brune marsipanen er farget med kakao (halvparten av kaken dekkes med brun marsipan, mens den andre halvparten dekkes med hvit marsipan).
Pynt med marsipanfioler.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 35- 45 minutter.
Tips: Sukkerbrødet blir ekstra luftig hvis eggene er tempererte.

Moccakrem

Smelt sjokoladen i fløten og rør inn smør og konjakk.
Avkjøl kremen.

Sitronkrem

Bland eggeplommer, sukker, revet skall og presset saft fra sitronen i en liten kjele. Pisk kraftig under forsiktig oppvarming til kremen blir skummende og tykner. Blandingen må ikke koke. Når blandingen har blitt til en tykk eggekrem, tas kjelen fra platen. Pisk inn romtemperert smør i små klatter. La kremen avkjøle.
Del sukkerbrødbunnen i fire og dynk dem med ferskenlake.
Legg sitronkremen mellom to lag.
(Det kan være lurt å gjemme litt av sitronkremen for å smøre ett tynt lag på toppen av kaken. Da vil marsipanen sitte bedre)
Legg på finskåret fersken og legg over en sukkerbrødbunn.
Dekk sukkerbunnen med moccakrem og legg på den siste bunnen.
Kle kaken med marsipan. Den brune marsipanen er farget med kakao (halvparten av kaken dekkes med brun marsipan, mens den andre halvparten dekkes med hvit marsipan).
Pynt med marsipanfioler.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?