Til hovedinnhold

Montreal bagels

1 h
10 varer
59
Montreal bagels

Montréal-varianten er kokt i vann tilsatt honning eller maltsirup før steking. Deigen inneholder egg. Bagelsen er mindre enn New York-varianten. Og bakt i vedfyrt steinovn som gir den spesielle, sprø skorpen og saftig, myke innmaten. Anbefales på det varmeste.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3.5 dl vann
  • 3 ss sukker
  • 3 ss olje
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 egg
  • 1 ss sirup
  • 1.2 l hvetemel
  • 2 ts salt
  • valmuefrø, eller sesamfrø

Koking

  • 3 l vann
  • 5 ss honning

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl vann
  • 3 ss sukker
  • 3 ss olje
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 egg
  • 1 ss sirup
  • 1.2 l hvetemel
  • 2 ts salt
  • valmuefrø, eller sesamfrø

Koking

  • 3 l vann
  • 5 ss honning
Ha varmt vann, sukker, olje, tørrgjær, sammenvispet egg og sirup i en bolle. Visp for hånd eller i mikser til gjæren er blandet ut i vannet.
Rør i saltet og 1/3 av melet. Spe med mel til du har en myk deig.
Kna i maskin med eltekrok i 10-12 minutter. Bland inn mer mel hvis det trengs.
Dekk bollen med plast og la deigen hvile i 10 minutter.
Vend ut deigen på melstrødd bakebord. Del i emner.
Rull dem i 25 cm lengder som er tynnere i endene. Press sammen til en sirkel og rull godt rundt skjøten. Har du problemer med å få skjøten til å henge sammen, kan du prøve «å lime» med noen dråper vann.
Legg bagelsemnene på bakepapir på stekeplate. Dekk med klede og la dem heve i 30 minutter på et lunt sted.
Varm stekeovnen til 230 grader i vanlig ovn, 210 grader for varmluft.

Koking

Kok opp vann og honning.
Legg 3 hevede bagelsemner om gangen i det hete vannet. Kok dem 1 ½ minutt, mens du snur dem etter halve tiden.
Løft dem ut med en hullsleiv så vannet renner av. Legg dem i en bolle med rikelig med valmuefrø eller sesamfrø, alt etter smak. Frøene fester seg rundt hele bagels-emnet.
Legg emnene tilbake på bakepapiret.
Stek emnene gylne og sprø i ovnen cirka 20 minutter.
Snu dem når det gjenstår 5 minutter av steketiden så også undersiden får farge.
Avkjøl på rist.
Bagels kan fryses.
Du kan også oppbevare den knadde deigen i kjøleskapet opptil ett døgn før du koker og steker bagelsene.
woman cooking

Bon appetit!

Ha varmt vann, sukker, olje, tørrgjær, sammenvispet egg og sirup i en bolle. Visp for hånd eller i mikser til gjæren er blandet ut i vannet.
Rør i saltet og 1/3 av melet. Spe med mel til du har en myk deig.
Kna i maskin med eltekrok i 10-12 minutter. Bland inn mer mel hvis det trengs.
Dekk bollen med plast og la deigen hvile i 10 minutter.
Vend ut deigen på melstrødd bakebord. Del i emner.
Rull dem i 25 cm lengder som er tynnere i endene. Press sammen til en sirkel og rull godt rundt skjøten. Har du problemer med å få skjøten til å henge sammen, kan du prøve «å lime» med noen dråper vann.
Legg bagelsemnene på bakepapir på stekeplate. Dekk med klede og la dem heve i 30 minutter på et lunt sted.
Varm stekeovnen til 230 grader i vanlig ovn, 210 grader for varmluft.

Koking

Kok opp vann og honning.
Legg 3 hevede bagelsemner om gangen i det hete vannet. Kok dem 1 ½ minutt, mens du snur dem etter halve tiden.
Løft dem ut med en hullsleiv så vannet renner av. Legg dem i en bolle med rikelig med valmuefrø eller sesamfrø, alt etter smak. Frøene fester seg rundt hele bagels-emnet.
Legg emnene tilbake på bakepapiret.
Stek emnene gylne og sprø i ovnen cirka 20 minutter.
Snu dem når det gjenstår 5 minutter av steketiden så også undersiden får farge.
Avkjøl på rist.
Bagels kan fryses.
Du kan også oppbevare den knadde deigen i kjøleskapet opptil ett døgn før du koker og steker bagelsene.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?