Til hovedinnhold

Dampet torskefilet med potet gribiche

1 h
10 varer
14
Dampet torskefilet med potet gribiche

Dampet torskefilet sammen med lune poteter og salte mandler er en annerledes og smakfull opplevelse. Perfekt måltid når du vil imponere venner og familie.
Kilde: Kokk Karl Eril Pallesen for dinmat

Ingredienser

8
porsjoner
  • 700 g torskefilet
  • 8 nypotet
  • 5 kvaster timian
  • 1.5 ss salt
  • 2 kvaster rosmarin
  • 5 skive(r) sitronskall
  • 1 løk
  • 4 ss mandler, salte
  • 2 skive(r) pequillos
  • friske urter

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 700 g torskefilet
  • 8 nypotet
  • 5 kvaster timian
  • 1.5 ss salt
  • 2 kvaster rosmarin
  • 5 skive(r) sitronskall
  • 1 løk
  • 4 ss mandler, salte
  • 2 skive(r) pequillos
  • friske urter
Skrell og skjær løken i skiver.
Del fiskefilet i porsjonsstykker.
Skjær pequillos (bakt paprika) i tynne strimler.
Grovhakk mandlene.
Finhakk litt urter.
Kok opp vann sammen med løk, timian, rosmarin, salt og flak av sitronskall (ikke få med det hvite, det smaker beskt).
Legg fiskestykkene i kjelen og trekk den til side. La fisken stå og trekke.
Vask potetene og skjær de i ca. 2 cm tykke skiver. Sett de på kok.
Slå av kokevannet og ha de i majonesen mens de er varme. Ha ti lslutt i finhakkede urter.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og skjær løken i skiver.
Del fiskefilet i porsjonsstykker.
Skjær pequillos (bakt paprika) i tynne strimler.
Grovhakk mandlene.
Finhakk litt urter.
Kok opp vann sammen med løk, timian, rosmarin, salt og flak av sitronskall (ikke få med det hvite, det smaker beskt).
Legg fiskestykkene i kjelen og trekk den til side. La fisken stå og trekke.
Vask potetene og skjær de i ca. 2 cm tykke skiver. Sett de på kok.
Slå av kokevannet og ha de i majonesen mens de er varme. Ha ti lslutt i finhakkede urter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?