Til hovedinnhold

Hjertekake med marsipanlokk

1 h
8 varer
17
Hjertekake med marsipanlokk

Overrask din kjære med en hjemmelaget kake på kjærlighetens dag – Valentinedagen 14. februar. Eller lag den til noen du er ekstra glad i ellers i året også.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Peder Songedal

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 sukkerbrød
  • 5 plate(r) gelatin
  • 1 dl kremfløte
  • 250 g yoghurt, frukt
  • 1.5 dl kirsebærsyltetøy

Lokk og topping til hjertekake

  • 3 dl kremfløte
  • 400 g marsipan
  • 2 dl melis
  • 0.5 eggehvite

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 sukkerbrød
  • 5 plate(r) gelatin
  • 1 dl kremfløte
  • 250 g yoghurt, frukt
  • 1.5 dl kirsebærsyltetøy

Lokk og topping til hjertekake

  • 3 dl kremfløte
  • 400 g marsipan
  • 2 dl melis
  • 0.5 eggehvite
'Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca. 10 minutter.
Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten (bruk en med røde bær) og moset kirsebærkompott.
Ta de oppbløtte gelatinplatene ut av vannet og smelt de over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikro.
Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtmassen under omrøring.
Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.
Del en lav sukkerbrødbunn i to. Bruk f. eks et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Eventuelt skjær ut et stort hjerte etter en pappmal og del det i to.
Legg det ene hjertet på et pent kakefat og dynk lett med melk.
Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, legges fromasjen jevnt utover hjertebunnen.
Legg den andre bunnen oppå og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene.
Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken.
Pass på at kaken får lik høyde over det hele.
Tips: Vil du lage sukkerbrød selv, lag det gjerne en dag i forveien. Det egner seg også bra for frysing.
Oppskrift finner du her: Sukkerbrød'

Lokk og topping til hjertekake

Visp kremfløten til luftig krem og smør den jevnt utover topp og sider.
Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca. 3 mm tykt, og dekker hele kaken.
Legg lokket over kaken, eller bruk et ferdigkjevlet marsipanlokk som legges over kaken.
Stryk lokket forsiktig nedover kantene slik at man får en jevn kant.
Melisglasur:
Eggehvite vispes til den blir hvit og luftig. Sikt i melis litt etter litt under stadig visping ved middels hastighet, til massen begynner å bli luftig og fast.
Visp i minimum10 minutter.
Ringene etter vispen skal ikke sige sammen når du stopper maskinen.
Glasuren oppbevares i romtemperatur med et fuktig klede over eller i en luftlett boks.
Sprøyt ut små hjerter, hvite og røde og skriv inn din tekst på kaken.
Du kan erstatte melishjertene med f. eks små sjokoladehjerter.
Legg silkebåndet pent rundt kanten av kaken og fest båndet med noen knappenåler.
woman cooking

Bon appetit!

'Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca. 10 minutter.
Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten (bruk en med røde bær) og moset kirsebærkompott.
Ta de oppbløtte gelatinplatene ut av vannet og smelt de over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikro.
Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtmassen under omrøring.
Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.
Del en lav sukkerbrødbunn i to. Bruk f. eks et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Eventuelt skjær ut et stort hjerte etter en pappmal og del det i to.
Legg det ene hjertet på et pent kakefat og dynk lett med melk.
Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, legges fromasjen jevnt utover hjertebunnen.
Legg den andre bunnen oppå og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene.
Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken.
Pass på at kaken får lik høyde over det hele.
Tips: Vil du lage sukkerbrød selv, lag det gjerne en dag i forveien. Det egner seg også bra for frysing.
Oppskrift finner du her: Sukkerbrød'

Lokk og topping til hjertekake

Visp kremfløten til luftig krem og smør den jevnt utover topp og sider.
Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca. 3 mm tykt, og dekker hele kaken.
Legg lokket over kaken, eller bruk et ferdigkjevlet marsipanlokk som legges over kaken.
Stryk lokket forsiktig nedover kantene slik at man får en jevn kant.
Melisglasur:
Eggehvite vispes til den blir hvit og luftig. Sikt i melis litt etter litt under stadig visping ved middels hastighet, til massen begynner å bli luftig og fast.
Visp i minimum10 minutter.
Ringene etter vispen skal ikke sige sammen når du stopper maskinen.
Glasuren oppbevares i romtemperatur med et fuktig klede over eller i en luftlett boks.
Sprøyt ut små hjerter, hvite og røde og skriv inn din tekst på kaken.
Du kan erstatte melishjertene med f. eks små sjokoladehjerter.
Legg silkebåndet pent rundt kanten av kaken og fest båndet med noen knappenåler.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?