Til hovedinnhold

Torsk med sennepssaus

1 h
18 varer
71
Torsk med sennepssaus

Sennepssaus fungerer bra til fersk eller saltet torsk når du serverer med baconbiter eller sprøstekt spekeskinke.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Harr Friestad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g torsk, skiver
  • 50 g smør
  • 2 ss sennep, grov
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sitronsaft, presset
  • salt og kvernet pepper
  • 2 appelsin
  • 1 eple
  • 0.5 hodekål
  • 2 gulrot
  • 4 vårløk
  • 50 g valnøtter
  • persille
  • salt og kvernet pepper
  • 1 dl majones
  • 0.5 dl kulturmelk, skummet
  • 1 hvitløksfedd
  • 1.5 ss eplesidereddik
  • 2 ts sukker, helst demerara

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torsk, skiver
  • 50 g smør
  • 2 ss sennep, grov
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sitronsaft, presset
  • salt og kvernet pepper
  • 2 appelsin
  • 1 eple
  • 0.5 hodekål
  • 2 gulrot
  • 4 vårløk
  • 50 g valnøtter
  • persille
  • salt og kvernet pepper
  • 1 dl majones
  • 0.5 dl kulturmelk, skummet
  • 1 hvitløksfedd
  • 1.5 ss eplesidereddik
  • 2 ts sukker, helst demerara
Rens fisken straks du får den i hus. Fjern blodranden og hinner innvendig, og klipp av vingene.
La fisken ligge i rennende, kaldt vann.
Hvis du tørker den og drysser på grovt salt før den legges i kjøleskapet et par timer, blir konsistensen ekstra fin.
Sausen: Smelt smøret i en kasserolle. Rør i sennep. Hell i fløte og kok opp.
Skru av varmen og tilsett sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Torsken: Kok opp vann med salt. Skru ned varmen.
Legg i torskestykkene og la dem trekke akkurat ferdige, 6-8 minutter.
Ta dem opp med hulskje og legg på et kjøkkenhåndkle til å renne helt av.
Tips: Server med valgfritt tilbehør som kokte mandelpoteter, sprøstekte baconbiter, revne gulrøtter, salat, kokte grønnsaker, sitronbåter, kapers, flatbrød eller annet godt tilbehør.

Hvitkålsalat med appelsin, eple og ristede valnøtter

Dressing: Bland sammen majones, kulturmelk, eplesideredddik, knust hvitløk og sukker.
Smak til med salt og pepper.
La dressingen trekke i kjøleskap til den skal brukes.
Dressingen kan lagres i flere døgn.
Skrell appelsinene og skjær dem i små stykker.
Del eplet i terninger. Finsnitt kål og vårløk.
Rist valnøttene i tørr panne og grovhakk dem.
Hakk persillen.
Samle alt i en bolle og hell dressingen over. Bland forsiktig.
woman cooking

Bon appetit!

Rens fisken straks du får den i hus. Fjern blodranden og hinner innvendig, og klipp av vingene.
La fisken ligge i rennende, kaldt vann.
Hvis du tørker den og drysser på grovt salt før den legges i kjøleskapet et par timer, blir konsistensen ekstra fin.
Sausen: Smelt smøret i en kasserolle. Rør i sennep. Hell i fløte og kok opp.
Skru av varmen og tilsett sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Torsken: Kok opp vann med salt. Skru ned varmen.
Legg i torskestykkene og la dem trekke akkurat ferdige, 6-8 minutter.
Ta dem opp med hulskje og legg på et kjøkkenhåndkle til å renne helt av.
Tips: Server med valgfritt tilbehør som kokte mandelpoteter, sprøstekte baconbiter, revne gulrøtter, salat, kokte grønnsaker, sitronbåter, kapers, flatbrød eller annet godt tilbehør.

Hvitkålsalat med appelsin, eple og ristede valnøtter

Dressing: Bland sammen majones, kulturmelk, eplesideredddik, knust hvitløk og sukker.
Smak til med salt og pepper.
La dressingen trekke i kjøleskap til den skal brukes.
Dressingen kan lagres i flere døgn.
Skrell appelsinene og skjær dem i små stykker.
Del eplet i terninger. Finsnitt kål og vårløk.
Rist valnøttene i tørr panne og grovhakk dem.
Hakk persillen.
Samle alt i en bolle og hell dressingen over. Bland forsiktig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?