Til hovedinnhold

Crema catalana

1 h 30 min
6 varer
104
Crema catalana

Crema catalana er en tradisjonell, spansk dessert. Desserten anses å være forløperen til crème brûlée og kommer fra området Catalonia.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 75 g sukker
  • 2 stykker kanelstang, små
  • 0.5 stk appelsin, skallet, kun det oransje
  • 5 stykker eggeplomme
  • sukker, til glasering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 75 g sukker
  • 2 stykker kanelstang, små
  • 0.5 stk appelsin, skallet, kun det oransje
  • 5 stykker eggeplomme
  • sukker, til glasering
Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall.
Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt. Sil den over eggeplommene mens du visper.
Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer.
Bak crèma catalana i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse.
Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en crème brûlée-brenner rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall.
Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt. Sil den over eggeplommene mens du visper.
Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer.
Bak crèma catalana i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse.
Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en crème brûlée-brenner rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?