Til hovedinnhold

Grove pizzasnurrer

1 h
15 varer
465
Grove pizzasnurrer

Grove pizzasnurrer er perfekt mat i barnebursdag. Barna elsker de, det er enkelt å lage og i tillegg mye sunnere enn pølse i brød/lompe.
Kilde: dinmat

Ingredienser

8
porsjoner
  • 6 dl sammalt hvete, grovt
  • 6 dl hvetemel
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 4 dl vann

Fyll

  • 300 g kokt skinke
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 gulrot
  • 500 g gulost
  • 0.5 ts oregano
  • 0.5 ts basilikum, tørket
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 6 dl sammalt hvete, grovt
  • 6 dl hvetemel
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 4 dl vann

Fyll

  • 300 g kokt skinke
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 gulrot
  • 500 g gulost
  • 0.5 ts oregano
  • 0.5 ts basilikum, tørket
  • salt og kvernet pepper
Pizzadeig: Bland alt det tørre. Varm vannet til ca. 40 grader. Bland vann, olje inn i det tørre. Kna sammen til en glatt deig.
Sett deigen lunt og tildekket og la den heve til dobbel størrelse, ca 40 minutter.

Fyll

Finhakk hvitløken og la den surre lett i litt olje i en gryte.
Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, finrevet gulrot og tørkede urter. La det putre i 10-15 minutter. Smam til med salt og pepper.
Ferdiggjøring:
Kjevle ut deigen til et rektangel når den er ferdig hevet.
Smør på tomatsaus. Fordel over biter av kokt skinke og revet ost.
Rull deigen sammen til en pølse, slik man gjør når man baker skillings-/kanelboller. Skjær i passende stykker (ca. 1,5 cm tykke) og legg på bakepapir på en bakeplate.
Trykk pizzasnurrene litt flate og ha på litt mer revet ost. La de stå til heving i 15-20 minutter.
Stekes på 225 grader midt i ovn i ca. 12 minutter.
Pizzasnurrene er perfekt å fryse for å varme opp i ovnen til lunsj eller som en raks middag. De er også veldig populære i matpakken f. eks på turdager.
Tips: Hvis du lager pizzasnurrer til voksne kan du være litt mer spenstig både med deigen og fyllet. F.eks.: Vårløk, spekeskinke, frisk basilikum, cottage cheese, parmesan og soltørkede tomater. Deigen kan gjerne utvides med litt linfrø og solsikkekjerner.
woman cooking

Bon appetit!

Pizzadeig: Bland alt det tørre. Varm vannet til ca. 40 grader. Bland vann, olje inn i det tørre. Kna sammen til en glatt deig.
Sett deigen lunt og tildekket og la den heve til dobbel størrelse, ca 40 minutter.

Fyll

Finhakk hvitløken og la den surre lett i litt olje i en gryte.
Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, finrevet gulrot og tørkede urter. La det putre i 10-15 minutter. Smam til med salt og pepper.
Ferdiggjøring:
Kjevle ut deigen til et rektangel når den er ferdig hevet.
Smør på tomatsaus. Fordel over biter av kokt skinke og revet ost.
Rull deigen sammen til en pølse, slik man gjør når man baker skillings-/kanelboller. Skjær i passende stykker (ca. 1,5 cm tykke) og legg på bakepapir på en bakeplate.
Trykk pizzasnurrene litt flate og ha på litt mer revet ost. La de stå til heving i 15-20 minutter.
Stekes på 225 grader midt i ovn i ca. 12 minutter.
Pizzasnurrene er perfekt å fryse for å varme opp i ovnen til lunsj eller som en raks middag. De er også veldig populære i matpakken f. eks på turdager.
Tips: Hvis du lager pizzasnurrer til voksne kan du være litt mer spenstig både med deigen og fyllet. F.eks.: Vårløk, spekeskinke, frisk basilikum, cottage cheese, parmesan og soltørkede tomater. Deigen kan gjerne utvides med litt linfrø og solsikkekjerner.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?