Til hovedinnhold

Karbonadesmørbrød med ertestuing

30 min
10 varer
15
Karbonadesmørbrød med ertestuing

Karbonadesmørbrød er tilpasset en tid da «varme smørbrød» fortsatt var et æresbegrep, men er fortsatt den perfekte lunchrett. Det fordrer litt tidkrevende forarbeid – men lag store porsjoner, og frys ned. Da har du alltid lett tilgjengelig mat for hånden.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes

Ingredienser

8
porsjoner
  • 750 g karbonadedeig
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 egg
  • 2 kvaster timian

Ertestuing

  • 2.5 dl erter, tørkede
  • salt og kvernet pepper
  • 3 ss smør

Brun løk

  • 2 løk
  • smør
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 750 g karbonadedeig
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 egg
  • 2 kvaster timian

Ertestuing

  • 2.5 dl erter, tørkede
  • salt og kvernet pepper
  • 3 ss smør

Brun løk

  • 2 løk
  • smør
  • salt og kvernet pepper
Sett steikeovne på 180 grader.
Ta karbonadedeigen rett fra kjøleskapet og elt godt sammen med resten av ingrediensene.
Del i åtte emner, og form til åtte karbonadekaker.
Brun godt på hver side på middels høy varme i en stekepanne med smør og olje.
La ettersteke i ovnen på 180 grader i ti minutter.

Ertestuing

Legg ertene i vann over natten.
Skyll ut bløtevannet, og kok i en liter vann i tre timer – til ertene er myke og vannet er borte.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er mye ertestuing. Om det er noe til overs kan godt fryses også.

Brun løk

Rens og skjær løk i tynne skiver.
Stek på stekepanne på middels høy varme i godt med smør, under jevn omrøring til løken er blank og passe brun i tuppene.
Dryss på litt salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Sett steikeovne på 180 grader.
Ta karbonadedeigen rett fra kjøleskapet og elt godt sammen med resten av ingrediensene.
Del i åtte emner, og form til åtte karbonadekaker.
Brun godt på hver side på middels høy varme i en stekepanne med smør og olje.
La ettersteke i ovnen på 180 grader i ti minutter.

Ertestuing

Legg ertene i vann over natten.
Skyll ut bløtevannet, og kok i en liter vann i tre timer – til ertene er myke og vannet er borte.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er mye ertestuing. Om det er noe til overs kan godt fryses også.

Brun løk

Rens og skjær løk i tynne skiver.
Stek på stekepanne på middels høy varme i godt med smør, under jevn omrøring til løken er blank og passe brun i tuppene.
Dryss på litt salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?