Til hovedinnhold

Stekt kveite med grønnsaker og blåskjell-gulrotsaus

1 h
15 varer
18
Stekt kveite med grønnsaker og blåskjell-gulrotsaus

Nydelig kveitemiddag med fargerik saus.
Kilde: Eksportutvalget for fisk.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 600 g kveite, filet
  • salt
  • pepper
  • 2 ss smør
  • 3 stangselleri
  • 1 kålrot
  • 2 rødløk
  • 4 vårløk

Saus

  • 300 g blåskjell
  • 1 sjalottløk
  • 1 ts karve
  • 1 ss smør
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte
  • 3 gulrot
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g kveite, filet
  • salt
  • pepper
  • 2 ss smør
  • 3 stangselleri
  • 1 kålrot
  • 2 rødløk
  • 4 vårløk

Saus

  • 300 g blåskjell
  • 1 sjalottløk
  • 1 ts karve
  • 1 ss smør
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte
  • 3 gulrot
  • salt og kvernet pepper
Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper.
Stek kveitefiletene i smør eller margarin til fisken såvidt er gjennomstekt.
Skrell og skjær rødløk i tynne båter.
Skrell kålrot og kutt i tynne staver.
Skjær selleristang i tynne staver og kutt vårløk i biter.
Stek grønnsakene i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres.
Smak til med salt og pepper.

Saus

Skrell og finhakk sjalottløk.
Vask, skrell og kutt gulrøttene i terninger.
Surr løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell.
Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter.
Ta opp skjellene.
Tilsett gulrotterninger i kraften. Kok til gulroten er myk.
Ha i fløten og kok i fem minutter.
Mos sausen i food-processor eller med stavmikser.
Smak den til med salt og pepper.
Server den nystekte fisken med saus, blåskjell og grønnsaker.
Tips: Server eventuelt kokte poteter eller brød til.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper.
Stek kveitefiletene i smør eller margarin til fisken såvidt er gjennomstekt.
Skrell og skjær rødløk i tynne båter.
Skrell kålrot og kutt i tynne staver.
Skjær selleristang i tynne staver og kutt vårløk i biter.
Stek grønnsakene i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres.
Smak til med salt og pepper.

Saus

Skrell og finhakk sjalottløk.
Vask, skrell og kutt gulrøttene i terninger.
Surr løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell.
Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter.
Ta opp skjellene.
Tilsett gulrotterninger i kraften. Kok til gulroten er myk.
Ha i fløten og kok i fem minutter.
Mos sausen i food-processor eller med stavmikser.
Smak den til med salt og pepper.
Server den nystekte fisken med saus, blåskjell og grønnsaker.
Tips: Server eventuelt kokte poteter eller brød til.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?