Til hovedinnhold

Engelske korsboller

1 h
12 varer
19
Engelske korsboller

Korsboller er en engelsk kristen tradisjon. Overflaten markeres med et kors for å symbolisere korsfestelsen av Jesus, og skulle tidligere bare spises på langfredag. Nå spises de gjennom hele påsken og bakes i skolene for å markere innledningen til påsken.
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn/Yina Chan

Ingredienser

8
porsjoner
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts sukker
  • 25 g gjær
  • 1.5 melk
  • 0.5 dl vann
  • 50 g smør
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts kanel, malt
  • 0.5 ts muskatnøtt, malt
  • 50 g appelsinskall, revet
  • 1 dl rosiner

Slik gjør du:

  • 450 g hvetemel
  • 1 ts sukker
  • 25 g gjær
  • 1.5 melk
  • 0.5 dl vann
  • 50 g smør
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts kanel, malt
  • 0.5 ts muskatnøtt, malt
  • 50 g appelsinskall, revet
  • 1 dl rosiner
Varm melk og vann til det blir lunkent.
Bland 200 gram mel og sukker i en bolle.
Smuldre gjæren over blandingen og rør inn melk og vann. La blandingen heve i cirka 30 minutter.
Rør smeltet smør og egg inn i den hevede blandingen.
Bland inn resten av melet litt etter litt, samt salt, krydder og appelsinskall. Kna til du får en fin og jevn deig.
Del deigen i 12 emner og plasser 12 rosiner i hver. Trill boller på et bord dekket med mel. Legg dem på et stekebrett, dekk dem med et kjøkkehåndkle og la dem heve til dobbel størrelse (45–60 min).
Skjær et kors i toppen av hver bolle med en skarp kniv.
Stekes på 200°C i 15–20 minutter.
Pensle dem med en blanding av 2 spiseskjeer vann og 50 gram sukker mens de er varme.
Avkjøles på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Varm melk og vann til det blir lunkent.
Bland 200 gram mel og sukker i en bolle.
Smuldre gjæren over blandingen og rør inn melk og vann. La blandingen heve i cirka 30 minutter.
Rør smeltet smør og egg inn i den hevede blandingen.
Bland inn resten av melet litt etter litt, samt salt, krydder og appelsinskall. Kna til du får en fin og jevn deig.
Del deigen i 12 emner og plasser 12 rosiner i hver. Trill boller på et bord dekket med mel. Legg dem på et stekebrett, dekk dem med et kjøkkehåndkle og la dem heve til dobbel størrelse (45–60 min).
Skjær et kors i toppen av hver bolle med en skarp kniv.
Stekes på 200°C i 15–20 minutter.
Pensle dem med en blanding av 2 spiseskjeer vann og 50 gram sukker mens de er varme.
Avkjøles på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?