Til hovedinnhold

Rømmegrøt

45 min
4 varer
193
Rømmegrøt

Tidligere ble rømmegrøten ansett som festmat som ble servert ved de store anledninger. I dag er rømmegrøt noe jeg forbinder med fjellturer, sommer og seterliv.
Kanskje må du være født før 1960 for å like rømmegrøt. Uansett; tar du sjansen, så får du her servert en enkel oppskrift.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
Hell seterrømme i tykkbunnet kjele, og kok under lokk i ca. fem minutter. Rør inn halvparten av melet, rør godt rundt i fra bunnen av kjelen med tresleiv til du har en tykk klumpefri grøt. Pass på temperaturen, når melet er tilsatt, kan det brenne seg i bunnen av kjelen. Rør derfor fra bunnen av kjelen et par ganger, og vent til fettet begynner å piple ut. Dette kan ta litt tid, det avhenger av rømmen.
Hell seterrømme i tykkbunnet kjele, og kok under lokk i ca. fem minutter. Rør inn halvparten av melet, rør godt rundt i fra bunnen av kjelen med tresleiv til du har en tykk klumpefri grøt. Pass på temperaturen, når melet er tilsatt, kan det brenne seg i bunnen av kjelen. Rør derfor fra bunnen av kjelen et par ganger, og vent til fettet begynner å piple ut. Dette kan ta litt tid, det avhenger av rømmen.
Når fettet pipler frem, bruk en skje eller øse og få tak i så mye som mulig av fettet, og hell dette i en liten kjele. Fettet skal være varmt ved servering. Rør inn resten av melet i grøten, til du har en tykk, klumpefri masse. Varm opp melken du skal spe med til kokepunktet.
Når fettet pipler frem, bruk en skje eller øse og få tak i så mye som mulig av fettet, og hell dette i en liten kjele. Fettet skal være varmt ved servering. Rør inn resten av melet i grøten, til du har en tykk, klumpefri masse. Varm opp melken du skal spe med til kokepunktet.
Begynn med å røre inn den varme melken litt etter litt, og rør godt til du har en fløyelsmyk klumpefri grøt. La grøten koke på svak varme i ca. fem minutter før den er klar til servering. Dette for å unngå rå melsmak av rømmegrøten. Smak til grøten med salt. Server grøten med fett, sukker og kanel. Spekemat og flatbrød hører også med til rømmegrøt.
Begynn med å røre inn den varme melken litt etter litt, og rør godt til du har en fløyelsmyk klumpefri grøt. La grøten koke på svak varme i ca. fem minutter før den er klar til servering. Dette for å unngå rå melsmak av rømmegrøten. Smak til grøten med salt. Server grøten med fett, sukker og kanel. Spekemat og flatbrød hører også med til rømmegrøt.
woman cooking

Bon appetit!

Hell seterrømme i tykkbunnet kjele, og kok under lokk i ca. fem minutter. Rør inn halvparten av melet, rør godt rundt i fra bunnen av kjelen med tresleiv til du har en tykk klumpefri grøt. Pass på temperaturen, når melet er tilsatt, kan det brenne seg i bunnen av kjelen. Rør derfor fra bunnen av kjelen et par ganger, og vent til fettet begynner å piple ut. Dette kan ta litt tid, det avhenger av rømmen.
Hell seterrømme i tykkbunnet kjele, og kok under lokk i ca. fem minutter. Rør inn halvparten av melet, rør godt rundt i fra bunnen av kjelen med tresleiv til du har en tykk klumpefri grøt. Pass på temperaturen, når melet er tilsatt, kan det brenne seg i bunnen av kjelen. Rør derfor fra bunnen av kjelen et par ganger, og vent til fettet begynner å piple ut. Dette kan ta litt tid, det avhenger av rømmen.
Når fettet pipler frem, bruk en skje eller øse og få tak i så mye som mulig av fettet, og hell dette i en liten kjele. Fettet skal være varmt ved servering. Rør inn resten av melet i grøten, til du har en tykk, klumpefri masse. Varm opp melken du skal spe med til kokepunktet.
Når fettet pipler frem, bruk en skje eller øse og få tak i så mye som mulig av fettet, og hell dette i en liten kjele. Fettet skal være varmt ved servering. Rør inn resten av melet i grøten, til du har en tykk, klumpefri masse. Varm opp melken du skal spe med til kokepunktet.
Begynn med å røre inn den varme melken litt etter litt, og rør godt til du har en fløyelsmyk klumpefri grøt. La grøten koke på svak varme i ca. fem minutter før den er klar til servering. Dette for å unngå rå melsmak av rømmegrøten. Smak til grøten med salt. Server grøten med fett, sukker og kanel. Spekemat og flatbrød hører også med til rømmegrøt.
Begynn med å røre inn den varme melken litt etter litt, og rør godt til du har en fløyelsmyk klumpefri grøt. La grøten koke på svak varme i ca. fem minutter før den er klar til servering. Dette for å unngå rå melsmak av rømmegrøten. Smak til grøten med salt. Server grøten med fett, sukker og kanel. Spekemat og flatbrød hører også med til rømmegrøt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?