Til hovedinnhold

Sjokoladebamse

1 h
13 varer
60
Sjokoladebamse

Saftig og søt sjokoladebamse til en festlig anledning. Denne kaken smaker fantastisk godt og du kan dekorere den akkurat som du vil.
Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen. Foto: nufsaid.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 egg
  • 4.5 dl sukker
  • 6.5 dl hvetemel
  • 3.5 ts bakepulver
  • 2.25 dl melk
  • 230 g margarin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 50 g marsipan
  • sjokolade

Krem

  • 6 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g sukker
  • 400 g smør
  • 200 g mørk sjokolade

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 egg
  • 4.5 dl sukker
  • 6.5 dl hvetemel
  • 3.5 ts bakepulver
  • 2.25 dl melk
  • 230 g margarin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 50 g marsipan
  • sjokolade

Krem

  • 6 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g sukker
  • 400 g smør
  • 200 g mørk sjokolade
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og tilsett melk.
Bland sammen alt det tørre.
Ha væsken forsiktig i eggedosisen og sikt til slutt i det tørre.
Ha røren i en bamseform og stek i ca. 30-40 minutter.

Krem

Visp lett sammen egg, kremfløte og sukker.
Kok dette opp under svak varme mens du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen og tilsett smør og sjokolade.
Sett kremen til avkjøling i kjøleskap til neste dag.
Lag små poter av marsipan ved å stikke ut rundinger. Ha smeltet sjokolade i en sprøytepose og lag små streker som skal se ut som søm.
Stikk ut en større runding og tegn på nese med smeltet sjokolade.
Pisk kremen forsiktig opp i en mikser. Pass på så den ikke skiller seg.
Hell kremen i en sprøytepose med stjernetyll og lag pels på bamsen.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og tilsett melk.
Bland sammen alt det tørre.
Ha væsken forsiktig i eggedosisen og sikt til slutt i det tørre.
Ha røren i en bamseform og stek i ca. 30-40 minutter.

Krem

Visp lett sammen egg, kremfløte og sukker.
Kok dette opp under svak varme mens du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen og tilsett smør og sjokolade.
Sett kremen til avkjøling i kjøleskap til neste dag.
Lag små poter av marsipan ved å stikke ut rundinger. Ha smeltet sjokolade i en sprøytepose og lag små streker som skal se ut som søm.
Stikk ut en større runding og tegn på nese med smeltet sjokolade.
Pisk kremen forsiktig opp i en mikser. Pass på så den ikke skiller seg.
Hell kremen i en sprøytepose med stjernetyll og lag pels på bamsen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?