Pasta Alfredo
30 min
7 varer
370
Det er typisk italiensk å være enkel – og god. Ta denne klassikeren, nesten uten ingredienser – likevel har vi lagt til to-tre fra den opprinnelige Pasta Alfredo. Denne enkle, men smaksrike pastaretten gikk gjerne under navnet pasta doppio burro, altså med dobbel dose smør.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Vegard Eggen
Ingredienser
8
porsjoner
- 4 hvitløksfedd
- 2 ss smør
- 3 dl fløte
- salt og kvernet pepper
- 20 g parmesan
- 400 g pasta
- persille
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 hvitløksfedd
- 2 ss smør
- 3 dl fløte
- salt og kvernet pepper
- 20 g parmesan
- 400 g pasta
- persille
Finhakk hvitløk.
Surr hvitløk i smøret i en gryte. Ha lav varme så det ikke blir brent.
Tilsett fløte og godt med salt og pepper.
La fløteblandingen koke uten lokk såpass lenge at det blir litt «seigt»..
Tilsett ferskrevet parmesan.
Kok pasta al dente, ha oppi sausen og rør godt.
Rør inn hakket persille.
Server umiddelbart med revet parmesan og kvernet pepper.

Bon appetit!
Finhakk hvitløk.
Surr hvitløk i smøret i en gryte. Ha lav varme så det ikke blir brent.
Tilsett fløte og godt med salt og pepper.
La fløteblandingen koke uten lokk såpass lenge at det blir litt «seigt»..
Tilsett ferskrevet parmesan.
Kok pasta al dente, ha oppi sausen og rør godt.
Rør inn hakket persille.
Server umiddelbart med revet parmesan og kvernet pepper.