Til hovedinnhold

Helstekt filet av storfe

1 h
4 varer
71
Helstekt filet av storfe

Det er ikke vanskelig å steke en hel indrefilet. Resultatet blir et deilig saftig måltid.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 kg indrefilet, av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss smør

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.5 kg indrefilet, av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss smør
Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker.
Krydre med salt og pepper rett før steking.
Brun fileten raskt i panna.
Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 °C.
Fileten er rød på 55-60 °C og rosa når steketermometeret viser 60-65 °C.
La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.
woman cooking

Bon appetit!

Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker.
Krydre med salt og pepper rett før steking.
Brun fileten raskt i panna.
Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 °C.
Fileten er rød på 55-60 °C og rosa når steketermometeret viser 60-65 °C.
La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?