Til hovedinnhold

Steinbit i panne

1 h
17 varer
25
Steinbit i panne

Ei skikkelig festgryte med steinbit, blåskjell, krepsehaler og reker.
Kilde: Eksportutvalget for fisk. FOTO: Eksportutvalget for fisk/Alf Børjesson

Ingredienser

8
porsjoner
  • 600 g steinbitfilet
  • 50 g reker, rensede
  • 50 g krepsehaler
  • 100 g blåskjell
  • 1 squash
  • 15 aspargesbønner
  • 10 sukkererter
  • 600 spinat
  • 12 spinat
  • 4 ss smør

Buljong

  • 5 dl grønnsaksbuljong, utblandet
  • 15 hel sort pepper
  • 5 stjerneanis
  • 5 kvaster persille
  • 0.25 fennikel
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvast timian
  • 3 dl hvitvin, tørr

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g steinbitfilet
  • 50 g reker, rensede
  • 50 g krepsehaler
  • 100 g blåskjell
  • 1 squash
  • 15 aspargesbønner
  • 10 sukkererter
  • 600 spinat
  • 12 spinat
  • 4 ss smør

Buljong

  • 5 dl grønnsaksbuljong, utblandet
  • 15 hel sort pepper
  • 5 stjerneanis
  • 5 kvaster persille
  • 0.25 fennikel
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvast timian
  • 3 dl hvitvin, tørr
Start med å lage buljong. Se framgangsmåte lengre ned.
Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne skiver.
Skyll alle grønnsakene og legg dem i den kokende buljongen i ca 1 minutter.
Løft grønnsakene opp med en hullsleiv og legg dem til side.
Rens fisken for skinn og bein.
Skjær fisken i passe serveringstykker.
Legg fiskebitene i buljongen og la dem trekke til de er ferdige.
Fordel grønnsakene i pannen sammen med fisken.
Visp smøret sammen med litt av den kokende buljongen.
Ha dette i fiskepannen sammen med skalldyrene.
La skalldyrene så vidt bli gjennomvarme.

Buljong

Skjær fennikel i små biter.
Kok opp buljongen sammen med alt krydderet og hvitvinen (bruk gjerne alkoholfri hvitvin).
La den småkoke i ca. 20-30 minutter og sil buljongen.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å lage buljong. Se framgangsmåte lengre ned.
Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne skiver.
Skyll alle grønnsakene og legg dem i den kokende buljongen i ca 1 minutter.
Løft grønnsakene opp med en hullsleiv og legg dem til side.
Rens fisken for skinn og bein.
Skjær fisken i passe serveringstykker.
Legg fiskebitene i buljongen og la dem trekke til de er ferdige.
Fordel grønnsakene i pannen sammen med fisken.
Visp smøret sammen med litt av den kokende buljongen.
Ha dette i fiskepannen sammen med skalldyrene.
La skalldyrene så vidt bli gjennomvarme.

Buljong

Skjær fennikel i små biter.
Kok opp buljongen sammen med alt krydderet og hvitvinen (bruk gjerne alkoholfri hvitvin).
La den småkoke i ca. 20-30 minutter og sil buljongen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?